Château de Galaure - Drôme / Châteuneuf de Galaure

Een sfeervolle, zeer groene camping waar gezinnen met kinderen tot een jaar of zestien zich kostelijk amuseren. Op deze gezellige, rustig gelegen camping heerst een heerlijke vakantiesfeer. De ingang van camping Château de Galaure ligt naast het dorp, dus de winkels en terrasjes zijn op loopafstand. Het riviertje Galaure stroomt aan de achterkant van de camping.

Maar liefst twee zwembaden met glijbanen en de recent geopende 'Lazy River' staan garant voor waterplezier of gewoon verkoeling. En om de natuurbeleving te vergroten is er een zwemvijver gepland voor 2013. Voor de kleuters is er een ondiep speelbad, een speeltuin, een indoor speeltuin en een luchttrampoline. Vissen kan aan de camping in het riviertje of in het meer. U kunt hier avontuurlijk kamperen in een volledig ingerichte luxe safaritent, prachtig gelegen in de bossen.

Klik hier voor meer info over deze camping

Omgeving

Er zijn veel plaatsen in Frankrijk met de naam Châteauneuf, maar er is er maar een aan het riviertje Galaure, dat bij St. Vallier in de Rhône uitkomt. U bent in de Drôme, zo'n tachtig kilometer ten zuiden van Lyon. Een departement met een gezegend klimaat, waar het jachtige leven nog moet worden uitgevonden.

Palais Ideal

Op 5 kilometer van de camping, in het dorpje Hauterives, vind je één van de meest bizarre bouwwerken in Frankrijk. Palais Idéal werd door postbode Ferdinand Cheval ontworpen en gebouwd in zijn eigen achtertuin. Tijdens zijn dagelijkse 32 km lange postrondes te voet, verzamelde Cheval stenen, vervoerde die in een mand op zijn rug en maakte daar stapels van 40 kg van, die hij s'avonds met zijn kruiwagen ging ophalen. Zo bouwde hij vanaf 1879 gedurende 33 jaar aan zijn paleis. Facteur Cheval haalde zijn inspiratie uit verschillende postkaarten van over de hele wereld, waardoor je invloeden uit allerlei culturen en landen terug kan vinden in het bouwwerk. Jaarlijks trekt dit monument meer dan 120000 toeristen. Meer info vind je op: www.facteurcheval.com.

Tournon-sur-Rhône

Een stadje gelegen in het hart van de vallei van de Rhône, op 25km van camping Chateauneuf de Galaure. Tournon-sur-Rhône is een oude vestigingsstad met smalle, gezellige straatjes en een autovrij centrum. Op een rots langs de Rhône-oever ligt het 16de eeuwse kasteel, nu een museum over de geschiedenis van de stad. Een 16de eeuwse houten hangbrug over de Rhône verbindt Tournon met Tain l’Hermitage op de oever aan de andere kant. http://www.ville-tournon.com/ Sinds kort is Jardin d'Eden opengesteld voor het publiek, een geheime tuin op de oevers van de Rhône. Je komt er binnen in een andere wereld vol fauna en flora met als hoogtepunt een fantastisch zicht over het Rhône dal. Info om een bezoek te brengen vind je op http://www.edenparc.eu.

Een andere, meer sportieve activiteit in het Rhônedal is een kanotocht op de Rhône of één van zijn zijrivieren. Een ontspannen manier om de natuurpracht en talrijke stadjes aan de oevers te ontdekken. Ee kanotocht kan je boeken bij club CKTT via www.cktt.fr

De Côte du Rhone is één van de bekendste wijnstreken van Frankrijk, maar ook de oudste!  Al in het jaar 600 voor Christus verbouwden de Grieken hier wijn… Het gebied is langgerekt langs de oevers van de rivier, waardoor de verschillende wijnsoorten heel uiteenlopend zijn qua smaak en kleur… Joyce brengt een bezoek aan de broers Gonon, die het werk van hun vader voortzetten en hun wijn op artisanale wijze verbouwen. En daarvoor krijgen ze hulp van het trekpaard Sammy. Het resultaat is de heerlijke St Josephwijn. In Tournon start ook de oude stoomtrein voor een schitterende tocht door de Ardèche naar het hoger gelegen Lamastre.

Voor info over reizen in Frankrijk surf je het best naar http://www.franceguide.com.