Birkelt - Larochette

10/01/2013 - 14:35

In het Mullerthal, in het oostelijke gedeelte van Luxemburg, vindt u vijfsterrencamping Birkelt. De camping ligt bovenop een heuvel, enkele kilometers buiten de plaats Larochette, en is in handen van een Nederlandse eigenaar. Op deze camping vindt u een mooi verwarmd en overdekbaar zwembad met waterglijbaan dat ook helemaal open kan om de zon binnen te laten. Er is een grote ligweide waar u heerlijk in de zon kunt uitrusten of van een boek genieten. Sporten kan op het voetbalveld, het volleybalveld, de tennisbanen en bij de tafeltennistafels. Deze dichtbij camping ligt op slechts 245 kilometer vanaf Brussel en is dus ideaal voor een midweek of weekendje weg.

Klik hier voor meer info over deze camping

Omgeving

Luxemburg

Een land met uitgestrekte bossen, schilderachtige dorpen en glooiende wijngaarden. Het lijkt een beetje op Noord Frankrijk of de Eifel, en toch wordt het land 'Klein Zwitserland' genoemd door de steile rotswanden, ontstaan door het rivierwater dat diepe kloven heeft uitgeslepen in de rotsige bodem. Het Mullerthal is daar een goed voorbeeld van. Leuk om even bij te stoppen tijdens een wandeling is de grootste waterval van Luxemburg, Schiessentümpel.

Vianden

Vianden is gelegen aan de rivier de Our, omringd door prachtige natuur. Victor Hugo, de schrijver van Les Misérables en de Klokkenluider van de Notre Dame, werd op slag verliefd op dit mooie stadje met zijn schilderachtige ligging. Naast een bezoek aan het historisch centrum van Vianen, kan je ook met een stoeltjeslift van het uitzicht gaan genieten. In Vianden kan je ook een bezoek brengen aan het kasteel van Vianden dat uitkijkt over de stad. Het imposante kasteel werd van de 11e tot de 14e eeuw gebouwd en was de wieg van de graven van Vianden. Het paleis-kasteel is een van de grootste en mooiste feodale residenties uit de Romaanse en Gotische geschiedenis van Europa. Na de overname door de staat Luxemburg in 1977, werd het kasteel in zijn oude glorie hersteld en wordt tegenwoordig tot de belangrijkste monumenten van Europa gerekend. Meer info: www.castle-vianden.lu.

Genieten van culinair Luxemburg kan je in Restaurant Victor Hugo aan de oevers van de Our. www.hotelvictorhugo.lu.

Meer info over Vianden vind je op http://www.vianden.lu.

Natuurpark van de Boven-Sûre rivier

Het tweede grootste natuurpark van Luxemburg dat bestaat uit hoogvlakten, diepe dalen met beboste hellingen en het stuwmeer van Esch-sur-Sûre. Een ideale plek voor prachtige natuurwandelingen, recreatie, waterpret, natuurexploratie en om te leren wat een ecologisch systeem inhoudt. Uniek is dat je hier met een boot aangedreven op zonne-energie het stuwmeer kan verkennen. Meer info: www.naturpark-sure.lu.

Luxemburg Stad

Luxemburg stad ligt op 26 km van de camping. De hoofdstad van Luxemburg telt rond de 85000 inwoners en is één van de rijkste steden in Europa. Hier liggen naast heel wat banken, ook nog het Groothertogelijk paleis, enkele belangrijke Europese instellingen én een aantal prachtige bezienswaardigheden.

Grevenmacher

Een leuk wijnstadje aan de Moezel op een half uur rijden van de camping.

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra