Naar het Zwarte Woud

16/12/2010 - 15:35

Camping Kinzigtal is prachtig gelegen in een van de vele rivierdalen van het Zwarte Woud. Het Kinzigtal wordt omgeven door met bos bedekte bergtoppen. Daarna trekt Jan Van den Bossche naar het dorpje Steinach, een paradijs voor wandelaars en fietsers. Jan laat zich onderdompelen in de eeuwenoude tradities van Waldkirch en brengt onder andere een bezoek aan een orgelbouwer, een orgelmuseum, een edelsteensleperij en een typisch plaatselijk feest in originele klederdracht.

De Feldberg is de hoogte berg van het Zwarte Woud en maakt deel uit van het op één na grootste skigebied in Duitsland. Jan gaat er op ontdekking. Tijdens een wandeling ontmoet Jan ranger Achid, die verantwoordelijk is voor het in stand houden van al dat natuurschoon van het Zwarte Woud. En om de dag in schoonheid en met een stukje spektakel te eindigen, gaat Jan paragliden.

Ontdek meer over Club Camping

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.