Jan tussen de kastelen

10/12/2010 - 13:13

Camping Le Grand Dague ligt in de kleine gemeente Atur, op een steenworp van Périgueux, de historische hoofdstad van de Dordogne. Daar vind je talloze kastelen terug, waaronder het Château des Milandes.

In dit kasteel woonde Josephine Baker, de wereldberoemde zangeres, danseres en actrice. Jan Van den Bossche ontdekt haar meer dan fascinerende geschiedenis en wordt aangenaam verrast door een vogelshow.

In de Dordogne bezoekt Jan de truffelboerderij van de sympathieke Edouard Aynaud. Lascaux kent iedereen uit de geschiedenislessen en voor Jan is het een fascinerende ervaring om deze tekeningen te mogen aanschouwen.

Vlakbij bevindt zich het dierenpark Le Thot, waar Jan oog in oog staat met dieren uit de prehistorie.

En Jan sluit zijn dag af in het stadje Les Eyznies, ook wel gekend als de 'hoofdstad van de prehistorie'.

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra