Duiken en ballonvaren in Italië

29/11/2010 - 16:17

Jan Van den Bossche trekt naar Park Albatros, gelegen in het vissersdorpje San Vincenzo aan de Etruskische kust in Italië. Dat is een fascinerende regio die rijk is aan geschiedenis en cultuur, maar ook ongerepte natuur en fantastische stranden te bieden heeft.

Daarna gaat Jan naar Elba, het grootste van de 7 eilanden van de Toscaanse archipel. De Franse keizer Napoleon verbleef er gedurende zijn twee jaar durende ballingschap en liet overal sporen na. Jan gaat kijken wat er nog van Napoleon overblijft op het eiland en bezoekt zijn twee huizen.

Na dat streepje cultuur gaat hij op zoek naar avontuur en dat vindt hij bij Bjorn, de eigenaar van Aquanautic, die Jan meeneemt voor een duiksessie in de betoverende onderwaterwereld rond Elba. En ook een ballonvaart boven het Toscaanse landschap staat op het programma.

Tot slot bezoekt Jan de havenstad Livorno. Daar ontmoet hij Sarah Thompson, een Britse vrouw die dagelijks over haar stad schrijft op haar blog Livorno now.

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra