Carpaccio van coeur de boeuf tomaten, platte peterselie en geraspte zwarte truffel

10/12/2010 - 13:47

Met gegrilde St-jaques en limoen croutons.

Ingrediënten (4 personen):

2 grote tomaten
Enkele takjes platte peterselie
1 truffel
2 sneden toastbrood
Olijfolie
Peper en zout
12 St-Jacobsnootjes
Truffelolie
Kervel
1 limoen

Bereiding:

Snijd de tomaten zeer dun met de mandoline en besprenkel met wat limoensap, truffelolie, peper en zout.
Pers het overige sap in een kom en leg hierin het toastbrood. Laat het limoensap erin trekken en gril krokant, snijd in gelijke stukjes. 
Kruid de nootjes met peper en grof zeezout. 
Bak krokant, leg op de fijngesneden tomaten, versier met wat kervel en platte peterselie.
Overstrooi met croutons en besprenkel met truffelolie.

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra