Camping Norcenni Girasole, Toscane

16/12/2011 - 13:53

Deze week trekt Joyce naar Italië, het land van pizza's, gelato en vespa's. Ze verblijft hier op camping Norcenni Girasole die gelegen is één van de mooiste streken van Italië, Toscane. Zacht glooiende heuvels verbergen talrijke wijngaarden en met verschillende kunststeden in de nabijheid is ook de cultuurliefhebber hier aan het juiste adres. 

Via www.comune.figline-valdarno.fi.it kom je meer te weten over Figline Valdarno. En op www.enit.it vind je nog leuke informatie over reizen in Italië. 

Vespatocht naar San Gimignano

Met de Vlaamse Annemie die in de streek woont trekt Joyce erop uit voor een ontdekkingstocht door de Toscaanse heuvels. En hoe kan je dit beter doen dan op een stuk Italiaanse geschiedenis? Ze rijden met een Vespa naar het schilderachtige San Gimignano. Dit dorpje staat voor zijn middeleeuwse architectuur én om zijn wereldkampioen ijs maken. Joyce en Annemie ontmoeten de wereldkampioen Sergio Dondoli in zijn gelateria. Sergio dompelt de dames onder in de kunst van het ijs maken.  
Sergio's ijs kan je gaan proeven in zijn gelateria Di Piazza op de Piazza della Cisterna in San Gimignano. Over San Gimignano kom je alles te weten op www.sangimignano.com.

Firenze
Ook in Firenze gaat Joyce op stap met een Vlaamse dame. Karen woont al jaren in Firenze en is dan ook een ideale gids. Ze laat Joyce de leukste en bekendste bezienswaardigheden van de stad zien en neemt haar mee uit eten in één van haar lievelingsrestaurants. En wat doen vrouwen nog als ze samen een stad bezoeken?Shoppen natuurlijk! 

Surf naar www.firenzeturismo.it voor meer weetjes over Firenze. Joyce en Karen lunchten in Ristorante Accademia op de Piazza San Marco. Als je interesse hebt in het speelgoedwinkeltje dat de dames bezochten dan kan je een kijkje nemen op www.bartolucci.com

 

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra