Camping Mar Estang, Canet Plage

10/02/2012 - 15:45

Deze week logeert Joyce op de mediterrane Camping Mar Estang in het Franse Canet Plage. We bevinden ons hier in de Languedoc-Roussillon. Deze streek wordt in het oosten begrensd door de rivier de Rhöne en in het westen door het hooggebergte van de Pyreneeën. Aan natuurschoon dus geen gebrek! Daarnaast kennen we de Languedoc-Roussillon vooral als een uitstekende wijnstreek, maar ook voor een zonnige strandvakantie ben je hier aan het juiste adres! 

Op www.ot-canet.fr vind je nog meer informatie over Canet Plage. 

Voor meer informatie rond reizen in Frankrijk kan je een kijkje nemen op www.rendezvousenfrance.com.

Carcassonne

De stad Carcassonne is erkend als werelderfgoed door Unesco en trekt ieder jaar meer dan drie miljoen toeristen. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde citadel, La Cité genaamd. De citadel staat bekend als mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa die bijna volledig bewaard is. Joyce ontdekt Carcassonne samen met de Vlaamse Ann die er al enkele jaren woont en ze proeft er het plaatselijk gerecht Cassoulet.

Ook zin om Carcassonne te gaan ontdekken? Neem dan een kijkje op www.carcassonne.org en www.monuments-nationaux.fr

De cassoulet van Joyce en Ann wordt klaargemaakt door de chef kok van restaurant ‘Chez Fred’, meer informatie op www.chez-fred.fr

Wijngaard

Jonathan en zijn gezin overleefde de aanslag op de WTC-torens op 9/11, maar ze waren wel alles kwijt. Ze besloten hun leven een andere wending te geven en van hun wijnpassie hun beroep te maken. Jonathan begon aan een opleiding wijnbouw en samen met zijn gezin verhuisde hij naar Frankrijk om daar zijn eigen wijngaard te beginnen. Joyce brengt Jonathan een bezoekje en proeft van zijn lekkere creaties. 

Voor meer informatie over Jonathan, zijn familie en hun wijngaard kan je terecht op hun website: www.domainetreloar.com.

Aquarium

Het Aquarium in Canet Plage laat je kennis maken met de wondere wereld onder water. Je reist door de vijf continenten en maakt kennis met haaien, piranha's, tropische vissen, leguanen en schildpadden van over heel de wereld. 

Als je graag weet wanneer je het aquarium kan bezoeken, kijk dan op www.aquarium-canet.com

Zaterdag 11 februari om 17.45

 

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra