Camping International, Castellane

27/01/2012 - 16:27

Deze week gaat Joyce op ontdekkingstocht in les Alpes de Haute Provence. Ze verblijft er op camping International die gekend is om zijn gemoedelijk karakter en rustige sfeer. Het landschap is werkelijk adembenemend in deze streek: woeste rivieren stromen tussen ruige bergwanden en hier en daar duiken oude bergstadjes op die absoluut het ontdekken waard zijn. Hou je van wandelen, kruip je liever op een mountainbike of kom je liever tot rust? Het kan hier allemaal. Op al het natuurschoon dat je hier vindt zal je niet snel uitgekeken zijn!

Op www.castellane.org en  www.rendezvousenfrance.com vind je nog meer informatie over de Haute Provence en Frankrijk. 

Moustiers Sainte MarieMoustiers Sainte Marie is een prachtig bergdorp in een al even mooie omgeving. Het dorp is gekend om zijn faience, een vorm van keramiek. In het centrum vind je dan ook tientallen keramiekwinkels. Joyce bezoekt een keramiekatelier, gaat lekker eten in een plaatselijk restaurant en leert de dorpsgeschiedenis kennen. 

Als je graag nog meer wil weten over Moustiers Sainte Marie, neem dan eens een kijkje op www.moustiers.fr. Het restaurant waar Joyce langsging kan je bereiken via: www.restaurant-latreillemuscate.com.

Paragliden

Als je de omgeving eens graag vanuit de lucht bekijkt, is paragliden een aanrader! Van op de top van de berg zweef je naar beneden en heb je rustig de tijd om te genieten van het mooie uitzicht. Echt iets voor durvers en adrenalineliefhebbers.

Via www.aerogliss.com kom je nog meer te weten!

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon wordt wel eens de Grand Canyon van Europa genoemd. Met zijn lengte van 25 km is het de grootste canyon van Europa. Joyce trekt haar wandelschoenen aan en gaat het natuurschoon bewonderen. 

Meer informatie vind je op www.alpes-haute-provence.com en op www.tourdeprovence.eu

Ontdek meer over Club Camping

Nieuwe fragmenten

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.

Extra