Camping Barco Reale, San Baronto

Een mooie camping op een schitterende locatie, boven op de bosrijke heuvelrug van Montalbano, en op loopafstand van het leuke dorp San Baronto. Het terrein is bosrijk en heuvelachtig. De naam van camping Barco Reale is afgeleid van de historische 'Barco', een ommuurd jachtgebied dat de beroemde familie de Medici hier ooit bezat.

Waarom camping Barco Reale?
•    In het hoofdgebouw van de camping vindt u de receptie, het restaurant, de pizzeria, de ijssalon en een kleine campingwinkel.
•    Vanuit het hoger gelegen terras heeft u een mooi uitzicht op het speeltuintje en de twee zwembaden van de camping. En over de omliggende heuvels van Toscane, want er zullen maar weinig campings zijn waar u van zo'n fraai uitzicht kunt genieten.
Omgeving van camping Barco Reale, San Baronto
Een ideaal gelegen plekje om het mooie Toscane te ontdekken. Op de camping is een infopunt, waar u informatie over de omgeving kunt krijgen.

Enkele tips voor uw vakantie op camping Barco Reale in San Baronto:
•    Beroemde steden als Florence, Lucca, Pisa, Siena en Pistoia liggen binnen handbereik.
•    Op enkele kilometers van San Baronto ligt het plaatsje Vinci, het geboortedorp van Leonardo da Vinci - één van de grootste wetenschappers en kunstenaars van de Renaissance.
•    Pistoia heeft een regelmatige treinverbinding met het centrum van Florence. De bus naar Pistoia vertrekt in San Baronto, op ca. 700 meter van de camping. U kunt uw auto dus bij de camping laten.
•    Een tochtje naar de Toscaanse kust is ook mogelijk.
•    De weg tussen San Baronto en Pistoia is uitermate populair bij sportieve fietsers.

-    10ha
-    Zwembad 20/4 – 30/9
-    Kinderbad 20/4 – 30/9
-    Waterglijbaan 20/4  - 30/9
-    Animatie 23/4 – 13/5 en 27/6 – 27/8
-    Jacuzzi
-    Fietsverhuur
-    Tafeltennis
-    Speeltuintje
-    Elektronische spellen
-    Bar
-    Restaurant 30/9
-    Afhaalgerechten
-    Tv ruimte
-    Levensmiddelenwinkel
-    Wasmachines
-    Wi-fi
-    Verplichte centrale parkeergelegenheid

Activiteiten in de buurt

Ligging camping

Camping Barco Reale ligt in een specifiek deel van Toscane dat Montalbano heet. Het gebied strekt zich uit over 16.000 hectare en omvat de regio’s van Florence, Pistoia en Prato. Het landschap is vooral heuvelachtig en wordt gekenmerkt door wijnranken, olijfbomen en kastanjebossen. Het gebied Montalbano is, net als de rest van Toscane,  ideaal  om wandel- en fietstochten te maken.

Meer info:
Reizen in Italie: www.enit.it
Toerisme in Toscane: http://www.firenzeturismo.it/

Vinci

Stadje Vinci ligt aan de voet van de heuvel Montalbano en is, zoals de naam al doet vermoeden, de geboorteplaats van Leonardo Da  Vinci. Het pittoreske en typsch Toscaanse dorpje is meer dan een bezoek waard! Jan bezoekt er onder andere 2 musea die gewijd zijn aan vroege werken en replica’s van Leonardo Da Vinci en geniet van de sfeer die het Toscaanse dorpje uitstraalt…

Meer info:
http://www.comune.vinci.fi.it/

Montecatini

Montecatini is een stad in het hart van Toscane dat uit 2 delen bestaat. Montecatini Alte en Montecatini Terme. Jan brengt een bezoek aan beide stadsdelen, het oudere en hoger gelegen Alte en aan Terme, bekend om zijn kuuroorden. Hij gaat ook langs bij één  specifiek kuuroord,bekend om zijn geneeskrachtige bronnen…

Meer info:
www.montecatiniturismo.it
www.termemontecatini.it

Erika

De Vlaamse Erika woont al jaren in Toscane en maakt er haar eigen olijfolie. Ze neemt Jan een dag mee en samen verzamelen ze enkele typische streekproducten. Erika en Jan gaan onder andere langs  bij een schapenkaasboerderij, een slagerij waar ze hun eigen vlees kweken en een typische Osteria voor een heerlijke maaltijd!

Meer info:
Erika haar eigen olijolie: www.amoliv.com

L’Osteria
Loc. Badia a Montemuro
53017 Radda in Chianti (Siena)

Meer video's van Club Camping