Brochette van gelakte kwartelfilets met appels, limoncello en tijm

06/12/2010 - 11:49

Maak zelf lekkere kwartelbrochettes, met een frisse toets, dankzij de appel en limoncello. Zo kan je even wegdromen naar warmere dagen, tijdens deze barkoude dagen.

Ingrediënten:

-       Kwartelfilets
-       Appel (Jonagold)
-       Limoncello
-       Tijm
-       Mosterd
-       Cassonnade suiker
-       Boter
-       Brochettestokken

Bereiding:

Schil de appels, snij in acht (halve manen), en kook even in wat limoncello. 
Laat ondertussen de boter smelten, overstrooi rijkelijk met de suiker en laat verder sudderen. 
Doe er 2 dikke lepels suiker bij. Het kookvocht van de appels (limoncello) voeg je toe bij de suiker en mosterd. 
Steek nu afwisselend de appels en kwartels op brochettestokken. 
Kruid met peper en zout en sap op de grill de brochettes regelmatig in. Zo blijven ze lekker sappig en garen ze gelijkmatig.

Ontdek meer over Club Camping

Club camping programma info

Als presentatrice van Club Camping trekt Joyce Beullens er op uit om de mooiste vakantiebestemmingen in Europa te ontdekken. Joyce settelt zich elke week op een nieuwe zonnige bestemming. Ze logeert telkens op een heuse luxecamping. Van daaruit gaat ze de streek verkennen: mondaine badplaatsen, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, spannende sportactiviteiten... Om zich helemaal onder te dompelen in de plaatselijke gewoontes en cultuur, staat er ook een snuifje  gastronomie op het programma.  Een lokale chef demonstreert de bereiding van een typisch streekgerecht en Joyce proeft graag al die lekkernijen. Tussen de cultuur en het avontuur geniet Joyce van luxe en comfort op de camping. En dat doet ze niet alleen. Elke week neemt ze een Vlaams gezin mee op sleeptouw die samen met haar activiteiten op en buiten de camping gaan uitproberen.