Brochette van gelakte kwartelfilets met appels, limoncello en tijm

Maak zelf lekkere kwartelbrochettes, met een frisse toets, dankzij de appel en limoncello. Zo kan je even wegdromen naar warmere dagen, tijdens deze barkoude dagen.

Ingrediënten:

-       Kwartelfilets
-       Appel (Jonagold)
-       Limoncello
-       Tijm
-       Mosterd
-       Cassonnade suiker
-       Boter
-       Brochettestokken

Bereiding:

Schil de appels, snij in acht (halve manen), en kook even in wat limoncello. 
Laat ondertussen de boter smelten, overstrooi rijkelijk met de suiker en laat verder sudderen. 
Doe er 2 dikke lepels suiker bij. Het kookvocht van de appels (limoncello) voeg je toe bij de suiker en mosterd. 
Steek nu afwisselend de appels en kwartels op brochettestokken. 
Kruid met peper en zout en sap op de grill de brochettes regelmatig in. Zo blijven ze lekker sappig en garen ze gelijkmatig.