Wat gebeurt er wanneer je onder invloed rijdt?

30/05/2012 - 10:47

Een glaasje teveel drinken en dan toch achter het stuur kruipen, we kunnen het blijkbaar niet laten. Volgens een Europese studie hebben in België 42,5% van alle zwaargewonden of doden bij een ongeval alcohol in hun bloed, en daarmee zijn we bij de slechtsten van de klas. De dochter van Vincent Leus was één van de drie meisjes die tijdens een fietstocht voor een studentendoop van de weg gemaaid werd. Voor hen was er geen hulp meer mogelijk – Vincent hoopt met zijn verhaal die hulp in de toekomst onnodig te maken.

En wat gebeurt er precies wanneer je onder invloed rijdt? Guga Baùl en Eline De Munck probeerden in te schatten met hoeveel alcohol ze nog normaal zouden kunnen rijden. Francesca testte hun inschattingsvermogen op een parcours met verschillende hindernissen. En verdubbelde daarna de dosis alcohol. 

In New York werd het voorbije weekend de moeder van alle verdwijningszaken opgelost. Etan Patz was 6 jaar toen hij 33 jaar geleden verdween. Dit weekend bekende de vermoedelijke dader de feiten. Helaas zijn er ook nog altijd te veel ouders die geen opheldering krijgen. Wat doet zo’n zaak met de ouders van vermiste kinderen? Eric is de vader van Nathalie Geijsbregts, die 21 jaar geleden verdween. En Kathy Doms van de Cel Vermiste Personen probeert zulke zaken op te lossen.

De zon is in het land en veel mensen vragen zich af waar naartoe tijdens de vakantie. Volgens de Verenigde Naties telt de wereld 193 verschillende landen. Anthony Asael heeft ze allemaal bezocht. Hij staat in de top dertig van de ‘Most traveled people’ ter wereld. 

 

Ontdek meer over Archief