Kunnen mannen beter kaartlezen dan vrouwen?

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus – of dat willen heel wat boeken en mensen ons toch doen geloven. Maar is dat wel zo? Technopolis zoekt in een nieuwe tentoonstelling uit of die clichés over de verschillen tussen mannen en vrouwen wel kloppen aan de hand van interactieve testjes. In een poging om de ultieme vooroordelen te checken nemen Francesca Vanthielen en Kobe Ilsen het tegen elkaar op in drie uitdagingen. Bevestigen zij de bestaande rolpatronen? Of verbaast Francesca met haar onfeilbare oriëntatievermogen en blijkt Kobe een uitstekende multitasker?

De zorgsector ziet de toekomst inktzwart. Tegen 2014 moeten er minstens 50.000 verplegers bijkomen, en dat terwijl er almaar minder mensen kiezen voor die job. Ulysses is een Filippijn die nu al 6 maanden in een Vlaams ziekenhuis werkt. Hoe valt dat mee? En is het aantrekken van buitenlandse verpleegkundigen de enige oplossing om dit probleem het hoofd te bieden?

Virals. Het zijn geen vieze bacteriën die in grieptijden welig tieren, maar ze veroveren wel het internet aan lichtsnelheid. Filmpjes die in een mum van tijd miljoenen keren bekeken worden – il faut le faire. Kris Hoet van het reclamebureau DuvalGuillaume is de bedenker van een paar van de succesvolste virals aller tijden en hij doet zijn geheimen uit de doeken.

Woensdag 23 mei om 22.30