Vlaming zoekt op internet voordat hij naar de dokter gaat (09/05)

08/05/2012 - 17:16

Bijna de helft van de Vlamingen zoekt op het internet naar medische informatie vooraleer ze op doktersbezoek gaan. We zitten ook met z’n allen te surfen naar ervaringen met medicijnen en toetsen onze symptomen af op fora en gespecialiseerde websites. 

Bijna de helft van de Vlamingen zoekt op het internet naar medische informatie vooraleer ze op doktersbezoek gaan. We zitten ook met z’n allen te surfen naar ervaringen met medicijnen en toetsen onze symptomen af op fora en gespecialiseerde websites. Maar het gaat nog verder. Sommigen gebruiken dagelijks tientallen apps om hun eigen gezondheid te monitoren. Cijfers Liegen Niet ging een dag op pad met iemand die voortdurend zijn eigen gezondheid meet via zijn smartphone. En jarenlang waren verschillende dokters op zoek naar de ziekte van Geert, zonder succes. Tot Geert zelf zijn diagnose stelde. Met dokter Google.

Terwijl de katholieke kerk stelselmatig afkalft, zit de islam in Vlaanderen in de lift. Jaarlijks bekeren 500 Belgen zich tot Allah. In Antwerpen is er een moskee die volledig draait op bekeerlingen. Waarom kiezen Vlamingen voor een nieuw geloof? Hoe reageren familie en vrienden op die keuze? Hoe worden ze onthaald in hun nieuwe geloofsgemeenschap? In de studio getuigt een bekeerde moslima over deze vraagstukken.

En dan is er nog Tornado Jill. 95% van de tornado’s ter wereld komen op één plaats voor: Tornado Alley in Amerika, een verzameling van een vijftal staten centraal in de VS. Het was een kinderdroom van vtm-weervrouw Jill Peeters om zo’n stormen met eigen ogen te zien. Samen met de beste stormjager die er te vinden is, ging ze op pad. En of het een goede jacht was: “Ik was echt in de wolken”, aldus Jill Peeters. Maandag is zij geland, woensdag is zij te gast in Cijfers Liegen Niet.

Woensdag 9 mei om 22.30

Ontdek meer over Archief