Nieuw op woensdag: 'Cijfers Liegen Niet' (11/04)

06/04/2012 - 11:57

Liefde in tijden van Facebook

 Het internet en sociale netwerksites zoals Facebook hebben onmiskenbaar een invloed op het liefdesleven van de gemiddelde Vlaming. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om, via zulke websites, opnieuw contact te zoeken met je ex-lief. Hoeveel Vlamingen hebben hun ex-lief opgezocht? Om te weten hoe ze er nu uit ziet of om er opnieuw contact mee te zoeken. En weet hun partner dat? In de eerste uitzending van Cijfers Liegen Niet heeft Francesca nieuwe cijfers over deze gerecycleerde jeugdliefdes. In de studio praat ze met mensen die hun ex-lief opnieuw hebben gezocht en komt ze te weten waar dat toe geleid heeft.

Uit Brits onderzoek blijkt dat de gevolgen van Facebook-liefde wel eens zwaar kunnen doorwegen. In één op de drie echtscheidingsdossiers wordt Facebook als een van de oorzaken vermeld. In Cijfers Liegen Niet brengt Francesca die cijfers voor Vlaanderen.

Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs in België

Ongeveer een week geleden kwamen twee Poolse vrachtwagenchauffeurs om het leven bij een loodsbrand in Wingene. Maar er zijn meer problemen bij vrachtwagenchauffeurs in Vlaanderen. In Cijfers Liegen Niet komen de Vlaamse truckers aan het woord, via een enquête en in de studio.

Wie lacht, leeft langer

Van lachen leef je zeven jaar langer. Dat is de in het oog springende conclusie van een Amerikaanse studie. Kan dat wel? Hoe komt dat? En: hoe zit dat in Vlaanderen?

Jongeren en extreme zwaarlijvigheid

 In Vlaanderen is het aantal volwassenen met overgewicht de afgelopen tien jaar gestegen van 40 naar 47%. Nog alarmerender is dat deze tendens zich ook doorzet bij kinderen. Tijdens diezelfde periode steeg het overgewicht van kinderen van 13% naar 17%.

Francesca praat met enkele zwaarlijvige jongeren die in september begonnen zijn aan hun strijd tegen hun overgewicht. In het zeepreventorium in De Haan werkten ze maandenlang aan hun gezondheid en gewicht. Afgelopen week fietsten ze van Tongeren naar De Haan, de kers op de taart van hun inspanningen.

Hoe de overheid overgewicht en extreme zwaarlijvigheid wil aanpakken, vraagt Francesca aan kenners uit het veld en aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Volksgezondheid.

Woensdag 11 april om 22.00

Ontdek meer over Archief