De resultaten van de Grote Overspelenquête (25/04)

De overspelenquête

Overspel. Niemand doet het, als je het op de man of vrouw af vraagt. Maar als je het in een anonieme enquête onderzoekt, dan doet iedereen het. Of toch bijna iedereen. Op dit moment hebben al zo’n 28.000 Vlamingen deelgenomen aan de enquête op de vtm-website. Hoeveel Vlamingen gaan er vreemd? Doen meer mannen of meer vrouwen het? Met wie doen we het en waarom? De Vlaming geeft zich bloot. Zo sprak Francesca met een getrouwde man die er twee minnaressen op nahoudt. 

Snurken

Elke nacht vindt het grootste concert ter wereld plaats in de helft van de slaapkamers in België: 4 miljoen Belgen snurken. Het publiek vraagt echter niet om bisnummers: voor partners van snurkers is het vaak nog een taboe om hierover te praten, met alle gevolgen van dien. Maar snurken kan niet alleen nefast zijn voor de relatie, het kan ook uw gezondheid schaden. Michel heeft slaapapneu - dat betekent dat hij meer dan 30 keer per uur minstens tien seconden stopt met ademen. Cijfers Liegen Niet toont hoe het anders en stiller kan.

Geweld op school

Het laatste jaar zijn de aangiften van geweld op school verdubbeld. Zowel de leerlingen als de ouders worden steeds agressiever. Vorige maand startte Cijfers Liegen Niet in samenwerking met iVox een grootscheepse bevraging op onder Vlaamse leerkrachten in het secundair onderwijs. Zo geven leerkrachten aan dat 2 op de 3 jongeren agressiever zijn dan 10 jaar geleden. Een derde van de leerkrachten zegt zelfs al bedreigd geweest te zijn door leerlingen binnen de schoolmuren. Shirley staat zelf voor de klas en kreeg het daar letterlijk hard te verduren. Een moedige getuigenis van een relaas dat in vele scholen voorvalt, maar zelden het daglicht ziet.

Woensdag 25 april om 22.00