Anorexia op het internet

15/05/2012 - 16:43

Steeds meer Belgen worden orgaandonor. Wereldwijd staan we in de kopgroep van landen met de meeste donoren per miljoen inwoners. En toch. Toch sterven er wekelijks nog altijd twee mensen door een tekort aan organen én krimpen de wachtlijsten voor transplantaties nauwelijks of niet. Erwin wacht al 11 maanden op een nieuw hart. Dag en nacht wacht hij op een verlossend telefoontje. Hij vertelt zijn verhaal aan Francesca.

Kent u Pro Ana? Ana doet zich voor als een lief meisje dat brieven schrijft op de Pro Ana website. In die brieven moedigt ze bezoekers van de website aan om minder te gaan eten. Om te streven naar een steeds lager gewicht. Of hoe anorexia een hype en een levensstijl wordt, terwijl er jaarlijks tussen 150 en 200 Belgen aan de ziekte sterven.

20 clubs op 28 jaar tijd, zo leest het CV van Georges Leekens. En dat terwijl de gemiddelde Belg ‘maar’ 3 verschillende jobs doet in een actieve loopbaan. Hoe breng je zo’n jobswitch het beste over bij je werkgever? Bestaat er wel een goede manier? Francesca praat met een arbeidsspecialiste die beweert dat jobhoppen net de toekomst én de sleutel is voor het loopbaandebat.

Woensdag 16 mei om 22.30

Ontdek meer over Archief