Chicago Fire: binnenkort bij VTM

Nieuwe dramareeks vanaf 26 november 2013 op dinsdag en donderdag om 22.30.

Geen job die stressvoller, gevaarlijker en opwindender is dan die van brandweerman, reddingswerker en paramedicus. Zij maken het verschil in de strijd op leven en dood, en dat wordt soms pijnlijk duidelijk vanaf 26 november 2013 in de Amerikaanse dramareeks Chicago Fire, waarin de levens van de helden van het Chicago Fire Department centraal staan.

Helden zijn het, maar wel doodgewone mensen van vlees en bloed. Moedige mannen en vrouwen die het gevaar opzoeken wanneer iedereen ervan wegloopt. Zowel de brandweermannen als de reddingsteams en het verplegend personeel van het Chicago Fire Department slepen letterlijk en figuurlijk alles uit de brand om jong en oud uit het ziekenhuis te houden, of hen er juist zo snel mogelijk binnen te krijgen. De enorme verantwoordelijkheden van hun baan eisen echter een persoonlijke tol. Hooghartige ego’s, reputaties en onzekerheden in combinatie met de druk om te presteren en onmiddellijk de juiste beslissing te moeten nemen, zorgen voor heel wat conflicten tussen de hulpverleners. Wanneer een reddingsactie verkeerd afloopt en een slachtoffer maakt binnen het team, worden de collega’s en vrienden verscheurd door verwijten en schuldgevoelens. Maar wanneer de alarmbel rinkelt, moet iedereen -hoe moeilijk dat soms ook is- alle geschillen opzij zetten en intens samenwerken met één gemeenschappelijk doel: zo veel mogelijk mensen redden.

Cast en crew

Chicago Fire is van de hand van executive producer Dick Wolf, die al talloze keren genomineerd werd voor een Emmy Award en die nominatie al 2 maal verzilverde, onder andere met de “Outstanding Drama Serie” Law & Order.

Al in aflevering 1 komen Jesse Spencer en Taylor Kinney met geslepen messen tegenover mekaar te staan. Jesse Spencer, die z’n Amerikaanse debuut maakte als Dr. Robert Chase in House M.D. en die we verder kennen van Neighbours en Swimming Upstream, kruipt in de huid van Luitenant Matthew Casey, de leidinggevende van Truck Co. 81. Verteerd door de dood van zijn collega Andrew Darden, geeft hij Kelly Severide, de Luitenant van het reddingsteam, de schuld van deze tragedie. Die vindt echter dat Casey zelf de dood van Darden op zijn geweten heeft. Het is Taylor Kinney die de rol van Kelly Severide speelt. Hem zagen we al aan het werk in The Vampire Diaries, Trauma, Breakout Kings, Castle, Bones, CSI: NY en kennen we ook als meneer Lady Gaga.

David Eigenberg (Sex and the City, Close To Home, Without A Trace, Judging Amy, The Mothman Prophecies, Third Watch,…) is de doorwinterde veteraan en family man Chistopher Hermann, die zijn huis verliest. Met alle familiale gevolgen van dien.

Behoren ook tot de cast van Chicago Fire:

Teri Reeves (Battleground, General Hospital, Rules of Engagement, The Forgotten) als paramedicus Hallie.
Eamonn Walker (Oz, Kings, The Governor, Justice) als korpschef Wallace Boden.
Monica Raymund (Lie to Me, Arbitrage, The Good Wife) als paramedicus Gabrielle Dawson.
Lauren German (A Walk ro Remember, The Texas Chainsaw Massacre, Hostel II) als paramedicus Leslie Shay.
Charlie Barnett (Men In Black III, Law & Order) als brandweerman Peter Mills.