Restaurant Maxx in Mortsel

Op een drukke doorgangsweg in Mortsel ligt restaurant en seminariecentrum Maxx. De zaak wordt al 3 jaar uitgebaat door Lieven en z’n levenspartner Johan. Lieven staat als gediplomeerde kok in de keuken. Johan staat in voor de bediening.

Amper klanten

In tegenstelling tot de seminarieruimtes komt het pas gerenoveerde restaurant niet van de grond. Een dag met amper enkele klanten is geen uitzondering. Nochtans zijn die tevreden. Feit is dat Lieven met de handen in het haar zit. Hij vermoedt dat de nonchalante bediening van Johan er voor iets tussenzit. Johan heeft altijd als vertegenwoordiger gewerkt en heeft weinig ervaring als ober. Of is er meer aan de hand? Dat moet sterrenchef Stéphane Buyens zien te detecteren.

Mortsel mag dan niet het culinair epicentrum van Vlaanderen zijn, restaurant Maxx ligt op een drukke weg, waar veel grote bedrijven gehuisvest zijn. Stéphane Buyens gelooft dan ook in de toekomst van het restaurant.

2 uitgebluste heren

Bij z’n eerste bezoek wordt al veel duidelijk. Hij treft 2 uitgebluste heren aan, die maar weinig dynamiek en ambitie uitstralen. De gerechten die de topchef proeft, lijken uit een grootkeuken te komen en zijn passieloos. De chef wil het vuur van de Maxx oppoken. Lieven en Johan moeten hun zaak met meer enthousiasme runnen en weer liefde voor hun vak krijgen.

Unieke formule

Chef Buyens bedenkt een nieuw concept: de Maxx moet een gezellige wine & dine worden, zonder uitgebreide menukaart. Hij speelt hiermee in op de behoeften van het potentieel cliënteel van de rondliggende bedrijven. Hij introduceert een cool buffet waar de klanten dagelijks kraakverse en verfijnde voorgerechtjes kunnen kiezen. Deze worden gecombineerd met dagelijks wisselende hoofdgerechten. Het is een unieke formule, die de Maxx als restaurant op de kaart kan zetten. Met veel geduld probeert hij de futloze keuken van Lieven nieuw leven in te blazen en Johan krijgt een spoedcursus zaalbediening.

Stilaan werpt het harde werk van de chef z’n vruchten af. Op de dag van de opening van de vernieuwde Maxx, staat er een gemotiveerd team klaar. Niets lijkt een geslaagde doorstart van het restaurant in de weg te staan. Of toch?!