Stéphane trekt naar restaurant Voyeur in Lembeke

In april 2009 opende in Lembeke restaurant Voyeur, de verwezenlijking van de levensdroom van de 38-jarige eigenares Bianca. Maar van die horecadroom blijft na anderhalf jaar niet veel meer over. De klanten blijven weg en de weinige mensen die het restaurant bezoeken, komen niet terug.

Omdat Bianca zelf geen koksopleiding heeft gehad, rekent ze op de piepjonge chef Jonas in de keuken en de onervaren dienster Pascale in de zaal. En de lat ligt hoog voor restaurant Voyeur, want Bianca droomt van een vermelding in de Gault Millau of de Michelingids.

De teleurstellende omzet maakt Bianca erg verdrietig. Haar man Christian runt immers twee horecazaken, die wél succesvol zijn. De frustratie is groot en de hulp van sterrenchef Stéphane Buyens is meer dan welkom.

Tijdens zijn eerste bezoek aan de Voyeur is het voor Stéphane meteen duidelijk waar het schoentje wringt. Zowel de bediening als de keuken is een ramp. In de Voyeur is er voorlopig geen sprake van gastronomie, maar eerder van culinaire ‘kakafonie’.

De topchef stelt dan ook onmiddellijk een accuraat actieplan op voor de Voyeur. Pascale krijgt een noodzakelijke wijncursus in de hotelschool en Bianca moet dringend de ‘leading lady’ worden van haar eigen restaurant. Stéphanes grootste taak is echter de jonge chef Jonas op het goede spoor te krijgen, maar hij is eigenzinnig en vaart zijn eigen koers.

Wanneer Jonas de sterrenchef opnieuw een slechte lunch serveert, is de maat vol. Stéphane stelt een ultimatum: als Jonas niet verandert, zal hij de ondergang voor Bianca en haar horecadroom betekenen. Zijn ontslag lijkt de enige uitweg. Bianca staat voor een hartverscheurende keuze, want ze gelooft in Jonas en wil hem niet verliezen. Jonas krijgt tijdens een testservice de laatste kans om zich te bewijzen en Bianca zal vanaf nu haar verantwoordelijkheid als zaakvoerder moeten opnemen. Ze kunnen deze kans enkel met twee handen grijpen.