"Precies het huis van The Addams Family!"

In de vierde aflevering van ‘Chef in Nood’, op 14 februari, trekt Stéphane Buyens naar het provinciaal domein van Wetteren, waar den Blakken is gelegen. De zaak wordt sinds zeven jaar gerund door Johan en zijn vrouw Chrystel, maar het succes blijft uit.  Te weinig mensen komen er eten. Chrystel, die zelf geen horecaopleiding heeft gevolgd, wil haar droom niet opbergen. Ook Johan, die een publiciteitsfirma heeft en overdag meestal op de baan is, gelooft ondanks alle zorgen nog in de toekomst van de zaak. Maar dan moet er dringend iets veranderen. 

Als Stéphane den Blakken bezoekt, waant hij zich in een spookhuis. De statige villa is langs de buitenkant niet onderhouden en het interieur is kitscherig en weinig uitnodigend. Ook de menukaart, met de lyrische omschrijvingen van de gerechten, kan de chef niet bekoren. En wanneer het eten zelf zijn verwachtingen niet inlost en de bediening te wensen overlaat, weet Stéphane dat hij op verschillende vlakken tegelijkertijd moet bijsturen. 

Stéphane neemt Chrystel, Johan en hun kok Robin mee naar Wetteren voor een marktonderzoek. Hij toont aan dat de gerechten in den Blakken voor meer dan de helft dezelfde zijn als de schotels die geserveerd worden in de andere brasserieën van de stad. Om een nieuwe doorstart te kunnen maken, moet er een andere keuken geserveerd worden. De chef wil de wereld op het bord brengen en hoopt met de nieuwe gerechten ook kok Robin opnieuw te kunnen inspireren. Stéphane Buyens staat er ook op om de naam van de zaak te veranderen, de tafels anders in te delen en hij schakelt interieurarchitecte Evy in om het interieur een facelift te geven. Chrystel stuurt hij naar zijn eigen restaurant Le Fox, waar zijn echtgenote Ellen haar onder haar vleugels neemt en tips geeft in de bediening en het onthaal van gasten. 

Dinsdag 14 februari om 21.35