Stéphane Buyens trekt naar restaurant ’t Krierke in Deerlijk

Geert van restaurant ’t Krierke in Deerlijk baat al 15 jaar de zaak uit en gedurende jaren verliep alles naar wens. Het restaurant was een schot in de roos en groeide uit tot een trekpleister. Geert is een geboren levensgenieter en genoot intens van het succes. Hoewel hij kok is van opleiding, werkte hij niet in de keuken. Het entertainen van de gasten in de zaal was zijn hoofdbezigheid. Maar zo’n 5 jaar geleden keerde het tij: de klanten bleven stilaan weg. Om te besparen op de hoge personeelskost trokt Geert zelf terug de keukenschort aan. Zijn stiefdochter Billiana nam vanaf dan de zaal voor haar rekening.

Vandaag is Geert zijn motivatie kwijt en Billiana zou niets liever willen dan alles te veranderen, maar op het moment is hun budget te beperkt. Tijdens zijn eerste bezoek valt het sterrenchef Stéphane Buyens meteen op dat er in ‘t Krierke op verschillende fronten tegelijk gewerkt moet worden. In de zaal hebben de stoelen hun beste tijd gehad, de menukaart bevat flink wat schrijffouten, de huiswijn is een soort keukenwijn die bovendien veel te duur wordt verkocht en het eten is echt niet lekker. De sterrenchef proeft meteen dat er met diepvriesproducten wordt gewerkt en dat de sausen op basis van poeder zijn gemaakt.

In de keuken zelf ziet Stéphane Buyens met eigen ogen dat vooral de microgolfovens het werk doen en in de diepvries ligt alles door mekaar en zijn de producten niet verpakt. De kritiek van de chef is dan ook niet mals en het zal een huzarenklus worden om de dwingende veranderingen door te voeren.
 
’t Krierke moet dan ook een enorme metamorfose ondergaan. De zaal en de keuken krijgen eerst en vooral een schoonmaakbeurt, want Stéphane is van mening dat je aan de netheid van de keuken de passie van de chef kan meten. Ook het interieur wordt opgefrist en de sterrenchef wil dat de menukaart vanaf nu bestaat uit verse kwaliteitsproducten en à la minute gemaakte bereidingen. En om volledig schoon schip te maken, bedenkt Stéphane Buyens ook een nieuwe naam voor het restaurant.

Meer video's van Archief