Nathalie staat er alleen voor in restaurant Venue

Op dinsdag 7 februari 2012 blijft Stéphane Buyens in De Panne, want zijn buren Nathalie en Danny van restaurant Venue roepen zijn hulp in. De zaak bestaat al meer dan een halve eeuw en nu staat de derde generatie aan het fornuis. Nathalie is chef en haar man Danny neemt de bediening voor zijn rekening. Elf jaar geleden nam het koppel de fakkel over van Nathalie’s ouders, maar na een glorieperiode in de beginjaren, gaat het bergaf met de zaak. Meer dan eens komen er ’s middags slechts vier mensen lunchen. Nathalie kan haar vinger niet op de wonde leggen, maar feit is dat ze lijdt onder de achteruitgang van de familiezaak. Haar man Danny vlucht dan weer weg van de problemen en zoekt troost bij zijn paarden in de manege. Deze situatie kan niet aanslepen en weegt op hun relatie en gezin.

Wanneer Stéphane gaat lunchen in het restaurant, staat Nathalie er helemaal alleen voor. Al snel merkt hij dat de afwezigheid van Danny voor praktische problemen zorgt. Nathalie moet immers en de zaal doen en koken. Maar ook de gerechten zelf smaken niet. Nathalie kookt zoals ze zich voelt: moe en uitgeblust. In de keuken zelf is er al een tijd niet meer in nieuwe apparatuur geïnvesteerd.

Stéphane zet alles op alles om van Nathalie terug een gepassioneerde en creatieve chef te maken. De sterrenchef is ook van mening dat Danny zijn verantwoordelijkheid moet nemen en zijn vrouw moet ondersteunen. Een restaurant run je immers samen en niet alleen. Los daarvan moedigt hij Danny aan om zijn productkennis aan te scherpen en laat hij hem les volgen in het wijnverhaal. Ondertussen werkt Stéphane een nieuw concept en nieuwe toekomst uit voor de Venue.

Dinsdag 7 februari om 21.35

Meer video's van Archief