'Chef in Nood' trekt naar de Moulin Rouge

30/01/2012 - 12:01

Op dinsdag 31 januari staat taverne-restaurant Erasmus in Borgerhout centraal in ‘Chef in Nood’. De zaak wordt sinds enkele maanden uitgebaat door Kurt. Hij zegt zelf dat hij begonnen is aan min 100, want Erasmus werd door de vorige uitbaters verwaarloosd. Zo is het interieur door de jaren heen ongewijzigd gebleven en ook het cliënteel is weinig geëvolueerd. De gemiddelde leeftijd van de weinige klanten is ouder van 75 jaar. Elke middag komt deze “old wives club” een dagschotel eten of een koffie drinken. 

Bij zijn eerste bezoek inspecteert Stéphane Buyens de zaak met al zijn zintuigen en in al zijn facetten. Een menukaart blijkt niet te bestaan en de kwaliteit van de geserveerde gerechten ligt hem op de maag. Stéphane wil hier meer over weten en trekt naar de keuken, waar Mark aan de kookpotten staat. Hij is eigenlijk de barman, maar moet inspringen in de keuken als de vaste kok niet komt opdagen. Bij Stéphanes volgende bezoek is de vaste kok wel op post, maar hij heeft niet genoeg productkennis en kent de basis niet waardoor de keuken als het ware total loss is. 

Het is duidelijk dat er op verschillende fronten actie moet ondernomen worden. Dit betekent ook dat uitbater Kurt zijn verantwoordelijkheid moet nemen en gaan beseffen dat hij moet vechten voor zijn zaak. Ondertussen werkt Stéphane een nieuw concept uit voor Erasmus: een brasserie waar de fijne bistrogerechten geserveerd worden en dat in een sfeervol kader zodat zowel jong als oud de weg naar Erasmus vindt. Om inspiratie voor het nieuwe concept op te doen, neemt Stéphane Kurt mee naar Parijs.

DInsdag 31 januari om 21.30

Ontdek meer over Archief