De chef van Casa Espana Malinas is moe

Stéphane Buyens trekt naar Mechelen, waar de Spaanse Purra al vijfentwintig jaar een Spaans restaurant uitbaat: Casa Espana Malinas. Haar 67-jarige levenspartner Angel is de kok van dienst. Het koppel is uitgeblust en wil het liefst pensioen gaan. Ze dromen ervan om van hun oude dag te genieten in hun thuisland Spanje.

Opvolging
De opvolging staat klaar. Hun veertigjarige dochter Marina staat te popelen om de familiezaak over te nemen. Met respect voor de Spaanse traditie wil zij het restaurant nieuw leven inblazen en transformeren tot een hedendaagse place to be. Maar Marina weet niet hoe eraan te beginnen. De hulp van Stéphane Buyens is dan ook welkom.

Culinaire kitch
Zoals altijd proeft Stéphane Buyens tijdens zijn eerste bezoek verschillende gerechten van de kaart. Zijn verdict is zeer duidelijk. Angel serveert 'culinaire kitch'. Hij gebruikt diepvriesproducten en de gerechten zijn volledig voorbijgestreefd. Stéphane proeft gewoonweg dat de kok van Casa Espana Malinas moe is. Marina moet dringend de fakkel overnemen.

Meer video's van Archief