Buyens in de bres voor 'Belle Epoque' in Middelkerke

20/02/2012 - 13:23

 

De vijfde aflevering van ‘Chef in Nood’ situeert zich in Middelkerke, waar Daniëlla en haar man Eric al zestien jaar restaurant-taverne Belle Epoque uitbaten. Hij neemt de zaal voor zijn rekening en zij staat in de keuken. Ze werken hard, maar het brengt niet op. Vooral in de winter is het te kalm in de Belle Epoque en Daniëlla geeft ook toe dat ze de laatste tijd op automatische piloot kookt.

Bij zijn eerste bezoek valt het Stéphane op dat de gevel van de Belle Epoque prachtig is en een perfecte ligging op de zeedijk heeft. Maar dat is het zowat. Het interieur is gedateerd, de bediening mist flair en uitstraling, en de menukaart verraadt dat er geen enkel risico wordt genomen in de keuken. Aangezien de zaak aan de kust is gelegen, wil de chef enkele visgerechten eten. Maar die kunnen hem niet bekoren. Stéphane proeft meteen dat de garnalen niet handgepeld zijn en de mosselen in roomsaus zijn over de ganse lijn een grote teleurstelling. Stéphane kan er niet bij dat Daniëlla zich niet culinair laat inspireren door de heerlijke producten van de Noordzee. De zee is haar tuin en ze moet de producten ervan ontdekken en leren gebruiken.

Stéphane wil de Belle Epoque transformeren in een visrestaurant, met een keuken met mamagevoel. Aangezien de sterrenchef de liefde voor het koken en het gebruik van de dagverse producten van de zee heeft meegekregen van zijn moeder Denise, trommelt hij haar op om haar befaamde recept van mosselen in roomsaus door te geven aan Daniëlla en de bereiding van het gerecht aan te leren. Denise brengt Eric ook de kunst van het garnalen pellen bij. De culinaire coaching gaat nog verder en de sterrenchef neemt het koppel mee naar de hotelschool van Koksijde. Daar wordt Daniëlla uitgedaagd om met verschillende vissoorten en groenten aan de slag te gaan, en krijgt Eric tips in het aankleden van een tafel en in de bediening van gasten.

Dinsdag 21 februari om 21.30

 

Ontdek meer over Archief