Preview: ananas uit blik en zwaardvis uit de diepvries

23/01/2012 - 10:58

'Chef in Nood' is terug! Elke dinsdag trekt chef Stéphane Buyens er om 21.35 op uit om restaurants uit de nood te helpen.

In één van de drukke winkelstraten van Blankenberge is het Spaans restaurant Poco-Loco gevestigd. Tot een klein jaar geleden was deze zaak een café. De ommezwaai naar restaurant verloopt zeer moeizaam. Uitbater Norbert weet niet waar de sleutel van het probleem ligt, wel dat het water hem aan de lippen staat. Topchef Stéphane Buyens wordt ingeschakeld om de pijnpunten bloot te leggen en een actieplan op te stellen om de zaak nieuw leven in te blazen.

Wanneer Stéphane ’s middags aankomt in Blankenberge en de vele toeristen op de dijk ziet, is hij verrast dat Norbert zijn zaak niet opent voor de lunch. Het valt de chef ook op dat het interieur oubollig is en dat de Poco Loco een povere uitstraling heeft. De chef wil weten welk niveau de keuken heeft en hij bestelt tapas en enkele hoofdgerechten. De bediening valt hem tegen en de degustatie brengt hem evenmin in Zuiderse sferen. Zijn opmerkingen over de gerechten komen hard aan bij kok Erwin, die al dertig jaar in de keuken staat.

Stéphane wil tabula rasa maken het volledige Spaanse concept en overschakelen naar Tex-Mex, maar Erwin wil zijn Spaanse gerechten niet zomaar opgeven. Een kookwedstrijd tussen Stéphane en Erwin zal beslissen over de toekomst van de keuken. Omdat er ook veel werk is aan de bediening, wordt Patrick Holthof ingeschakeld. Hij geeft les aan de hotelschool Spermalie, waar hij instaat voor de organisatie van zowat alle binnen- als buitenschoolse evenementen. Patrick zal Norbert en Kelly, de dochter van Erwin die geregeld in de zaal meehelpt, tips geven over hoe ze met klanten moeten omgaan en de logica binnen de bediening onthullen. En terwijl het interieur een facelift krijgt, pakt Stéphane het gebrek aan communicatie tussen Norbert en Erwin aan. Hij organiseert een teambuildingactiviteit omdat Norbert en Erwin samen moeten vechten voor het voortbestaan van de Poco-Loco.

Dinsdag 25 januari om 21.35

Ontdek meer over Archief