'Chef in Nood' snelt Le Muscadin ter hulp

Midden in het historische stadscentrum van Borgloon ligt restaurant Le Muscadin. Eigenaar Christian verhuisde van Antwerpen naar hier om zijn culinaire droom waar te maken. Hij droomde van volle zalen en tevreden klanten. Maar het succes waarop hij hoopte bleef uit en na negen maanden uitbating is Le Muscadin op sterven na dood.

Het gebrek aan klanten heeft Christian in slechte financiële papieren gebracht en die problemen hebben ook gevolgen voor Ghaled, zijn goede vriend en chef in de keuken. Ghaled volgde Christian van Antwerpen naar Borgloon, maar kreeg maandenlang geen loon uitbetaald en verdient momenteel zo’n 900 euro. Feit is dat de vriendschap lijdt onder de financiële druk. Het restaurant sluiten is geen optie, want dan is Christian alles kwijt. En dus wordt sterrenchef Stéphane Buyens ingeschakeld om Le Muscadin een nieuwe injectie te geven.

Gebrek aan energie in Le Muscadin

Wanneer Stéphane Buyens Le Muscadin bezoekt, weet hij al snel waar het schoentje wringt. Christian straalt geen energie uit en de keuken van Ghaled is smakeloos. Het ontbreekt Le Muscadin aan warmte in de zaal en ‘power’ op het bord. Ghaled geeft het grif toe: hij is de passie voor het koken al enige tijd kwijt.

Dat is te merken tijdens de testservice. Stéphane Buyens heeft de inwoners van Borgloon uitgenodigd om te komen eten, zodat er voor een volle zaal moet worden gekookt. Maar de communicatie tussen Ghaled en Christian loopt mank en de fouten stapelen zich op. Chef Buyens grijpt in en maakt de twee duidelijk dat het anders moet als Le Muscadin wil blijven bestaan.

Daarom neemt de topchef het tweetal mee naar het mekka van smaak: de kruidenboerderij van kruidendeskundige Danielle Houbrechts. Ghaled voelt opnieuw de passie opborrelen. Met een nieuwe menukaart en pittige smaken op het bord, kan Le Muscadin worden gered. Ook het kille interieur moet veranderen. Om het restaurant sfeervol en gezellig te maken roept Stéphane Buyens de hulp in van interieurspecialist Erik Vernieuwe. Deze heeft er alvast een kluif aan om Christian uit de startblokken te doen schieten.

Christian laat het afweten

De dag van de heropening trekt de chef met Christian en Ghaled naar de markt van Tongeren om met smaakvolle degustaties promotie te voeren voor het restaurant. Maar de belangrijkste persoon, eigenaar Christian laat het afweten en ziet het niet zitten om de gerechtjes aan te bieden. Hopelijk heeft hij er wel zin in als ’s avonds de gasten hun opwachting maken voor de officiële heropening van Le Muscadin.