Cathérine Moerkerke op pad met alcoholici

In 'Moerkerke en de Mannen' gaat Cathérine Moerkerke volgende dinsdag op pad met enkele mannen die hun leven laten of lieten bepalen door de alcohol. 

Het begint bij een onschuldig pintje, een lekker glaasje wijn bij het eten, maar soms neemt het veel grotere proporties aan, wordt het een verslaving die je overneemt zonder dat je het beseft. 

Mannen vs. vrouwen

”Alcoholisme is zowel een probleem bij mannen als bij vrouwen, maar ik heb de indruk dat mannen daar anders mee omgaan dan vrouwen", zegt Cathérine. "De perceptie bij vrouwen is sowieso anders: als een vrouw een glas te veel op heeft, dan wordt ze al sneller geconfronteerd met vooroordelen. Mannen lijken daarmee weg te komen, wat gevaarlijk is natuurlijk, want dan denken ze al snel dat wat ze doen sociaal aanvaard is, en dan zien ze daar zelf geen probleem in."

Het resultaat is een confronterende reportage. Patrick De Meyer, 52 jaar, ziet alcohol als een versterking van z’n artistieke talent. Hij is zich heel erg bewust van de gevaren van alcohol maar tegelijkertijd houdt hij ervan om in een roes te leven. En Andy Van Bergen is een ex-zakenman die ooit aan het hoofd stond van een bedrijf. Maar de stress en de vele zakenlunches deden hem de das om. Hij volgt nu therapie om van z’n verslaving af te geraken, maar beseft dat hij nooit écht zal genezen.  

'Moerkerke en de Mannen', dinsdag om 21.50 uur bij VTM.