Cathérine Moerkerke bij alleenstaande papa's

15/04/2016 - 17:39

In 'Moerkerke en de Mannen' gaat Cathérine Moerkerke dinsdag op bezoek bij vijf alleenstaande vaders. Hoe slagen zij erin om hun gezin draaiende te houden?  Mannen die gescheiden zijn of weduwnaar, maar die wel een kroost hebben waarvoor ze moeten zorgen.

Kinderen opvoeden is niet vanzelfsprekend. Nog moeilijker wordt het als een man de vader én de moederrol op zich moet nemen. “Ik ben haar papa, haar vertrouwenspersoon. Ik neem alle functies van haar over", zegt Dirk, gescheiden vader met een dochter van 20 met een mentale beperking. "Soms heeft ze vrouwenvragen, dan moet ik met haar naar de gynaecoloog. Soms ben ik daar verlegen voor. Maar papa moet het wel doen.”

'Moerkerke en de Mannen', dinsdag om 22.10 uur bij VTM. 

Ontdek meer over Moerkerke en de mannen

Nieuwe fragmenten

Moerkerke en de mannen

In Moerkerke en de Mannen stapt Telefacts-gezicht Cathérine Moerkerke acht weken lang als vrouw telkens binnen in een andere mannenwereld. Ze volgt mannen met een bijzonder verhaal, en is heel nieuwsgierig naar zaken waar ze als vrouw zelf maar weinig van begrijpt, zoals het celibaat bij priesters. Direct, recht op de man af, maar altijd charmant krijgt Cathérine in haar reportages heel wat mannentongen los, en dat levert verrassende portretten op.