Camping 1: L'Hippocampe ****

Temidden van de olijf- en kersenboomgaarden ligt deze comfortabele camping verscholen in het groen. Op loopafstand ligt het schilderachtige dorpje Volonne, waar u vanaf de camping een mooi uitzicht op heeft.

Aangezien u in het meer niet mag zwemmen, is er op de camping een uitgebreid zwembadcomplex. Ook de animatie is prima verzorgd. U kunt actief of als toeschouwer meedoen met activiteiten als variété, cabaret, chansons, karaoke, conferences of missverkiezingen. Maar u kunt ook genieten van thema diners, dansavonden of zwembadspelletjes. Voor de wat oudere jeugd is er een ondergrondse disco op de camping. Kortom: overdag in de natuur, en 's avonds heerlijk ontspannen. Vervelen doet u zich in ieder geval niet.

De omgeving:
In het hartje van de Haute Provence ligt het dorp Volonne aan de Durance. Prima bereikbaar via de A51 of de N85, de bekende Route Napoléon. Hier is in de rivier een dam gebouwd, waardoor het Lac de l'Escale stuwmeer is ontstaan. Dit meer staat bekend om zijn rijkdom aan vogelsoorten. U kunt hier ook waterfietsen, kanoën of vissen.

In de omgeving kunt u deelnemen aan sportieve activiteiten als canyoning, raften, paragliding, paardrijden of mountainbiken. De schitterende omgeving van de Provence vraagt om er op uit te gaan. Naast het natuurschoon kunt u ook genieten van een aantal Romeinse kerken, musea, Provençaalse markten en gastronomische specialiteiten.

- 8 ha.
- zwembad
- verwarmd zwembad
- verwarmd kinderbad
- 2 waterglijbanen
- animatie in het hoogseizoen
- 2 tennisbanen
- fietsverhuur
- squashbaan ±400m
- tafeltennis
-  speeltuintje
- elektronische spellen
- disco
- bar
- restaurant
- afhaalgerechten
- T.V. ruimte / T.V. verhuur
- levensmiddelenwinkel
- supermarkt ±200m
- wasmachines
- Wi-Fi
- direct aan de rivier de Durance

Activiteiten in de buurt

Lavendelfeest
Het lavendelfeest in Digne-les-bains wordt jaarlijks georganiseerd. Het is een typisch feest dat in heel wat dorpen in de Provence gevierd wordt. Oorspronkelijk dienen ze om de lavendeloogst te vieren.

Meer info
Officiële website toeristisch kantoor Digne-les-Bains

Olijfolie
Als je door de Provence reist, kom je overal olijfgaarden tegen. Geen wonder dan ook dat Jan op bezoek gaat bij een olijfboerderij waar de olijven nog met de hand geplukt worden en die een eigen molen hebben om de olijven te malen. Een perfecte streek voor olijven dankzij overvloedige zonneschijn en de rotsachtige bodem. De olie van deze olijfboomgaard heeft een zeer  specifieke smaak: artisjok, amandel en vers gemaaid gras.
Jan gaat proeven!

Meer info

Parc Géologique
Réserve naturelle Geologique de Haute Provence is het grootste natuurpark van Europa. Het beslaat 2300km² en 59 gemeentes en valt eigenlijk te beschouwen als een groot openluchtmuseum.
Jan loopt er Hervé Jacqemin tegen het lijf, directeur van het park. Hij vertelt Jan over de wonderen van de natuur.

Meer info:
Parc Géologique
Musée-Promenade 10
Montée Bernard Dellacasagrande
04000 Digne les Bains

4 x 4
Jan wil de streek op een andere manier ontdekken, en maakt een toch met een 4x4 door de natuur.

Meer info
4 x 4
Alain Wheel Drive