camping 11: Warsberg*****

De camping:
Met een fraai uitzicht over het dal van de Saar behoort camping Warsberg tot de mooist gelegen campings in de omgeving. Natuur en gemoedelijkheid zijn hier de sleutelwoorden. Dat ziet u onder meer terug in de mooie kampeerplaatsen en de fraaie aankleding van de camping. Zowel voor een ontspannen als een actieve vakantie zit u hier prima. De faciliteiten zijn zeer uitgebreid, zoals een tennisbaan, minigolf parcours, en een fraai indoor zwembadcomplex met leuke speelmogelijkheden voor de kinderen. Uiteraard kunt u lekker uit eten in het parkrestaurant of een versnapering nemen in de snackbar.

De omgeving:
Op een hoog plateau aan de Saar ligt deze bijzondere bestemming. De rivier stroomt hier langs de steile hellingen waar de beroemde wijndruiven groeien die voor de Riesling en Müller Thurgau wijnen zorgen. Het centrum van Saarburg is direct bereikbaar via een kabelbaan, die u bijna 200 meter naar beneden brengt (en later gelukkig weer omhoog). Saarburg is een bijzonder leuk stadje, met een stoere burchtruïne en een twintig meter hoge waterval. Maakt u ook eens een uitstapje naar de oude stad Trier. Ooit een bolwerk uit de Romeinse beschaving, en daarvan zijn gelukkig nog veel voorbeelden te zien. De beroemde Porta Nigra is een fraai Romeins bouwwerk in goed bewaarde staat, en één van de vier oorspronkelijke stadspoorten van Trier.

• 10 ha.
• verwarmd binnenbad
• verwarmd overdekt kinderbad
• animatie in het hoogseizoen
• sauna
• tennisbaan
• tafeltennis
• minigolf
• speeltuin
• voetbalveld
• elektronische spellen ±500m
• bar
• restaurant
• afhaalgerechten
• supermarkt
• wasmachines


Attracties in de buurt

Rodelbaan (bij camping Warsberg)

Op 300 meter van de camping ligt een avontuurlijke attractie waar Jan geen nee tegen kon zeggen.

De rodelbaan van Hans Harbers biedt 530 meter rodelplezier aan jong en oud.

Zeker een ritje waard…

Meer info

Rodelbaan

In den Urlaub 9

54439 Saarburg

http://www.sommerrodelbahn-saarburg.de/

 

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland. Jan wordt er rondgeleid door Trier-kenner Arend Pieter Van Dalen, die hem de volledige geschieden van de stad leert kennen.

Enkele hoogtepunten uit deze tocht zijn de Dom van Trier, de Porta Nigra en de thermen.

 

Meer info

Officiële website stad Trier

http://cms.trier.de

 

 

 

Wolvenpark

Al meer dan 30 jaar doet Werner Freund gedragsonderzoek met wolven , in deze tijd heeft hij meer dan 70 wolven met de hand groot gebracht in zijn wolvenpark Werner Freund in Merzig (Saarland).
Om dit gedragonderzoek zo intensief mogelijk te doen werd hij zelf wolf onder de wolven, Merzig werd daarbij de thuis van hem en zijn wolven, en in de loop der tijd heeft hij er al meerdere wolvenroedels groot gebracht.

Momenteel zijn er in het totaal 21 wolven die het park behuizen, zowel Poolwolven (Arktische) als Siberische, Europese en Indische wolven. Merzig werd door deze wolven  uiteindelijk ook wel wereldwijd bekent als ,,De Stad der Wolven''

In het park zitten de verschillende wolven in hun eigen afgebakende terrein. Werner geeft de jonge wolven melk tot de tijd rijp is om ze vlees te laten eten.
Werner gedraagt zich voortdurend als een wolf bij de wolven en hij slaapt zelfs bij de kleine wolven.  Wanneer de wolven oud genoeg zijn, worden ze bij de volwassen dieren geplaatst. Volwassen wolven gunnen jongere soortgenoten nog een soort van vrijheid om gek te doen en ze laten ze gewillig mee eten. Zo kunnen de jonge wolven langzaam in de roedel opgenomen worden…

Meer info:

Wolvenpark

Wolfspark Werner Freund

Kammerforst Merzig

Waldstraße 204

66663 Merzig / Saarland

 

 

Museumsbahn Losheim

Een keer per maand rijdt er nog een heuse stoomtrein door Duitsland. De stoomtrein maakt deel van het spoormuseum in Losheim. Ze werkt nog echt op stoom en als bezoeker kan je ook zien hoe de trein werkt. Een leuke manier om de streek te ontdekken en een unieke kans op een ritje met een stoomtrein!

Meer info

Museumsbahn Losheim

Eisenbahnmuseum

66679 Losheim am See

http://www.museumsbahn-losheim.de/