Bowie weigerde onderscheiding van de Queen

11/01/2016 - 09:38

Tot twee maal toe weigerde de overleden Britse zanger David Bowie een onderscheiding van de Queen. Hij is één van de weinige artiesten die “Neen, dank u”, zei toen het paleis hem vroeg of hij een onderscheiding zou aanvaarden.

In 2000 zou hij Commander of the British Empire worden. Hij bedankte voor de eer. Drie jaar later kwam hij op de shortlist voor een Knighthood. Maar ook dat wilde hij niet.  “Dit is niet waar ik mijn hele leven voor gewerkt heb” zei hij toen. Geen “Sir David” dus, in tegentelling tot Sir Elton John, Sir Mick Jagger of Sir Paul McCartney.

In 1986 gaf David Bowie een optreden voor The Prince’s Trust, de sociale organisatie van Prins Charles. Samen met Mick Jagger en een band met Mark Knopfler, Bryan adams, Paul McCartney en nog anderen, zong hij toenl “Dancing in the street.” 

 

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.