Vriendinnen van Nele trommelen Staf Coppens op

Staf Coppens, interieurarchitecte Evy en klusser Rudy worden opgetrommeld door 3 vriendinnen van Nele. Zij vinden dat het dringend tijd wordt te bouwen aan het geluk van hun vriendin, haar man Yves en hun 4-jarig dochtertje Fien.

Toen de nu 28-jarige Nele 16 was, kregen haar beide ouders op korte tijd een hersenbloeding, waardoor Nele – als oudste dochter – een groot stuk van de zorg voor het gezin moest dragen. Nele offert haar jeugd voor een deel op, maar trekt zich goed uit de slag. Ze studeert af als grafisch ontwerper en trouwt met haar grote liefde Yves.

Kort daarop wordt Fientje geboren, maar niet veel later krijgt het jonge gezin een grote klap te verwerken: Yves lijdt aan multiple sclerose en de ziekte zit al in een vergevorderd stadium. Al snel moet Yves zijn job als decorbouwer opgeven, en Nele moet haar tijd verdelen tussen het zorgen voor haar ouders en zus, haar dochter en nu ook haar man. Zorgen voor het huis lukt echt niet meer, niet in het minst omdat het jonge gezin het financieel niet breed heeft. Gelukkig kunnen ze rekenen op een erg uitgebreide en vrolijke vriendenkring.

De 3 hartsvriendinnen van Nele heben eindelijk een manier gevonden om het gezin te helpen en roepen de hulp van Staf en z’n team in. Alle chiro- en schoolvriendinnen, maar ook kameraden van Yves staan paraat. Op 2 dagen tijd maken ze  een onwaarschijnlijk verschil. Fientje krijgt zelfs een eigen speelparadijs in de tuin, zodat papa Yves binnen kan rusten.

'Bouwen aan Geluk', donderdag 19 augustus om 21.10