Staf Coppens helpt Yvonne

In ‘Bouwen aan Geluk’ verrast Staf Coppens personen, die het verdienen, met een professionele make-over van hun huis. In de voorlopig laatste aflevering staat de 53-jarige Yvonne uit Genk centraal. 

Zij kreeg als 11-jarig meisje een hersenvliesontsteking en daardoor liep ze een bloedvergiftiging op. Dat leidde ertoe dat ze haar uiterste ledematen verloor: haar vingers konden niet gered worden, haar neus en linkerhiel ook niet. Yvonne dacht dat ze de liefde nooit zou vinden maar in het ziekenhuis leerde ze haar latere echtgenoot Herman kennen. In 1999 slaat het noodlot echter toe wanneer Herman overlijdt aan een slepende huidziekte. Maar Yvonne blijft niet bij de pakken zitten. Ze werkt verder als opvoedster in een instelling voor blinden en ze blijft zich inzetten voor de vzw waarvan Herman lid was.

Yvonnes dochter Stephanie vindt het hoog tijd om haar huis aan te passen aan haar handicap, en zo haar leven wat eenvoudiger te maken. Met haar handprothese heeft ze het immers onder andere moeilijk om de keukenkasten open te krijgen. Die kasten zijn ook erg laag en diep, maar door haar ziekte heeft Yvonne gewrichtsproblemen en kan ze moeilijk door de knieën gaan. Koken is dus telkens een vermoeiend karwei. Ook heeft Stephanies mama nood aan een slaapkamer waar ze tot rust kan komen. Samen met Staf, Evy en Rudy bouwen een hele hoop vrienden en familie aan het geluk van Yvonne.

'Bouwen aan Geluk', donderdag 26 augustus om 21.20