Linda en Ronny worden in de bloemetjes gezet

De laatste aflevering van 'Bouwen aan Geluk' wordt nog net dat tikkeltje specialer, want we maken niet 1 maar 2 personen gelukkig. Het Limburgse koppel Linda en Ronny zet zich op verschillende manieren in voor hun medemens. Zo richtten zij 25 jaar geleden de vzw Carrousel op waarmee ze enkele keren per jaar een onvergetelijke vakantie bezorgen aan mensen met een beperking. Op vakantie fungeren Linda en Ronny als het ware als pleegouders voor de jongeren. En ook thuis zijn zij naast moeder en vader van hun 3 dochters, ook pleegouder van 2 kinderen.

Josy is de mama van Olivier, een jongen met het syndroom van Down die elke keer met Carrousel mee op vakantie gaat. Zij is Linda en Ronny zo dankbaar voor wat ze doen, dat ze hen inschrijft voor 'Bouwen aan Geluk'. Dorien en Marlies, de oudste dochters van Linda en Ronny, leiden Staf rond in de woning en tonen hem dat alle kamers voor de kinderen in orde zijn, maar dat hun ouders nooit de tijd nemen om hun eigen slaapkamer en vooral de woonkamer in orde te brengen. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Host Staf Coppens, architecte Evy en klusser Rudy kunnen hiervoor rekenen op de steun van een heleboel vrienden en familie.

In de woonkamer lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan, maar door wat hun vrienden over hen vertellen, weet Evy dat er toch flink wat pit in Linda en Ronny zit. En dat moet ook zichtbaar worden in de woonkamer. Ook in de keuken gaat de bende aan de slag. Daar moet een muur uitgebroken worden, zodat er plaats is voor de grote eettafel waar het koppel al zo lang van droomt. Geen overbodige luxe in een groot gezin en al zeker niet nu dochter Marlies een kindje verwacht. Ook het overloopje, waar de vloer al jaren ligt te wachten tot iemand die in de woonkamer legt, krijgt eindelijk een beurt.

'Bouwen Aan Geluk', donderdag 17 november om 20.50

Meer video's van Bouwen aan Geluk