Het huis van Marie-Rose krijgt een make-over

In ‘Bouwen aan Geluk’ verrast Staf Coppens mensen, die het dubbel en dik verdienen, met een professionele make-over van hun huis. De 55-jarige Marie-Rose Coremans wordt ingeschreven door haar jongste dochter Annelies (25), die vindt dat het hoog tijd is om het huis van haar mama aan te passen aan haar handicap.

Marie-Rose lijdt immers al 30 jaar aan een bindweefselziekte, waardoor ze in een rolstoel is beland en voortdurend extra zuurstof nodig heeft. Marie-Rose zit zo goed als vastgekluisterd aan haar huis, maar blijft zich toch inzetten voor anderen. Zo biedt ze steun aan mensen in het dagcentrum, knutselt ze kaartjes voor chemo-patiënten en zamelt ze geld in voor Ziekenzorg. Het huis is totaal niet aangepast aan Marie-Rose haar ziekte. Dochter Annelies wil op deze manier ook sorry zeggen tegen haar mama. Vroeger kon ze immers niet aanvaarden dat Marie-Rose gehandicapt was en maakte ze haar het leven soms erg moeilijk.

Wanneer Annelies Marie-Rose enkele dagen weglokt op vakantie, hebben Staf en zijn team vrij spel. Marie-Rose heeft bredere deuren nodig, meer manoeuvreerruimte in de woonkamer, een bredere trap en niet te vergeten: een gezellige slaapkamer. Marie-Rose slaapt immers vaak beneden in haar relaxzetel omdat ze er tegenop ziet om boven te gaan slapen in haar kille, ongezellige slaapkamer.

Staf, Evy, Rudy en een heel pak familie, vrienden, buren en zelfs de huisarts steken de handen uit de mouwen voor een rolstoelvriendelijk en knap interieur. Benieuwd wat Marie-Rose er van zal vinden…

'Bouwen aan Geluk', donderdag 5 augustus om 21.10

Meer video's van Bouwen aan Geluk