Een heel bijzondere vrouw

29/07/2010 - 07:43

Na haar scheiding kocht de 44-jarige Lutgard een huisje in Herentals. Samen met haar dochter Stien (15) en haar twee autistische zonen Marijn (18) en Jasper (19), was ze klaar om een nieuw leven te beginnen. Toen Lutgard de muren een likje verf gaf, kreeg ze plotseling pijn in haar borst. Eerst dacht ze dat het klussen haar spierpijn bezorgde, maar iets later werd een zeer agressieve vorm van borstkanker vastgesteld. Voor Lut begon een lange lijdensweg, maar ondertussen stond ze steeds klaar voor haar 3 tieners. De ziekte van haar 2 zonen maakte haar leven er echter niet makkelijker op. Eigenlijk kon Lut het zich niet permitteren om zelf ziek te zijn. Daarenboven moest ze het vanaf nu stellen met maar 60% van haar loon, dus er was geen budget meer over voor de plannen die ze had met het nieuwe huis.

Luts dochter Stien contacteert Staf Coppens en spreekt klare taal: 'Mama verdient een mooi huis, want ze is een heel bijzondere vrouw.'

Staf Coppens, architecte Evy, professionele klusser Rudy en Luts zus Ingrid mobiliseren haar vriendenkring en toveren haar keuken om in een oase van rust, zodat ze zich kan toeleggen op haar ware passie: koken.

Maar dat is niet alles… Staf heeft nog grotere plannen waar zelfs klusser Rudy niets van af weet. Hij heeft immers gezien dat Lut ook veel plezier zal beleven aan een mooi terras. Iedereen bundelt de krachten en samen bouwen ze aan het geluk van Lutgard.

'Bouwen Aan Geluk', donderdag 29 juli om 21.35

Ontdek meer over Bouwen aan Geluk