Vrijgezel Kristof krijgt hulp van Staf Coppens

Staf, Rudy en Evy trekken naar Gent, waar de 33-jarige Kristof woont en werkt. Enkele jaren geleden kocht de jonge vrijgezel een huis om helemaal te renoveren, maar vorig jaar sloeg het noodlot toe. Toen hij zijn vader op een zonnige dag in de tuin hielp, raakte Kristofs been vast in een tuinbouwmachine. Zijn been kon nog net gered worden, maar na een jaar van operaties en revalidatie, wordt het Kristof stilaan duidelijk dat hij nooit meer de oude zal worden.

De jongeman -die wordt omschreven als een 'luisterend oor', 'iemand die je blindelings kan vertrouwen' en 'iemand die niet wil krijgen, maar alleen maar geeft'- leeft ondertussen al bijna een jaar tussen vier muren, in een huis dat dringend aan renovatie toe is.

Kristofs zus Katrien vindt het hoog tijd om de woning praktisch leefbaar te maken en er een gezellige boel van te maken zodat haar broer zich er goed en thuis voelt. Katrien vertelt Staf wat er allemaal moet gebeuren: de berging op het gelijkvloers moet worden omgetoverd tot een mooie slaapkamer met doucheruimte, de oude keuken is dringend aan vernieuwing toe en ook de living moet onder handen genomen worden.

Terwijl familie en vrienden van Kristof zich verzamelen om de handen uit de mouwen te steken, trekt de jonge psychiatrische verpleger voor enkele dagen naar de Ardennen, zonder te weten welke verrassing hem te wachten staat bij zijn thuiskomst…

'Bouwen Aan Geluk', donderdag 27 oktober om 20.45