Usha blijft het zonnetje in huis

De roots van Usha liggen in India. Ze was 2 jaar toen ze geadopteerd werd en bij haar Vlaamse ouders in Neerpelt is komen wonen. Usha kent een gelukkige kindertijd, maar daar komt veel te vroeg een einde aan. Ze is nog maar 14 wanneer haar mama zwaar ziek wordt. Samen met haar papa neemt Usha de zorg voor de mama op zich. Maar 2 jaar later overlijdt de papa van Usha geheel onverwacht.

Vanaf dan staan Usha’s tienerjaren in het teken van zorg dragen voor haar mama. Ze doet dat met volle overgave en met heel haar hart. Maar een jaar geleden, net na Usha’s 18de verjaardag, slaat het noodlot opnieuw toe: de mama van Usha overlijdt. Het jonge meisje blijft alleen achter, met een huis en alle zorgen ervan.  

Usha’s nicht Silvy, haar vriendje Tim, oma Bonnie en de vrienden van de ouders vinden het bewonderenswaardig dat Usha zo’n doorzetter is en het zonnetje in huis blijft. Ze willen haar leven terug op de rails zetten en hebben daarom een brief geschreven naar ‘Bouwen aan Geluk’. Het huis heeft een dringende opknapbeurt nodig en is momenteel te ouderwets ingericht voor een 18-jarig meisje. Staf Coppens en zijn team zetten graag samen met de andere helpende handen hun schouders onder het renoveren van de badkamer, het inrichten van de woonkamer, het installeren van een nieuwe slaapkamer. Ondertussen worden nieuwe meubels besteld en krijgen de spulletjes die een emotionele waarde hebben voor Usha een mooie plek.

Usha zelf weet niet wat er allemaal in haar woning aan de gang is. Ze studeert immers en zit tijdens de week op kot. Nietsvermoedend brengt ze haar dagen door tussen de boeken en zo hebben Staf, Evy, Rudy en de familie en vrienden die hun Usha op handen dragen het huis voor zich alleen…