Filip zet zich in voor jongeren

19/10/2011 - 15:57

Filip is een 44-jarige man met een groot, sociaal hart. Onder het motto “Ik geef liever dan ik krijg”, zet hij zich vol overgave in voor jongeren uit de buurt in zijn jongeren- en ontmoetingscentrum ‘De Branderij’. Daar bezorgt hij kinderen en jongvolwassenen een plek waar ze nuttig en creatief bezig kunnen zijn, kunnen ontspannen, waar ze leren samenwerken en in zijn kantoor kan iedereen ook terecht voor advies over bijvoorbeeld zijn of haar studie- of jobkeuze. 

 Filip’s beste vriend Jan vertelt Staf dat het tijd wordt dat er ook eens aan het geluk van zijn sociaal geëngageerde vriend wordt gewerkt. Deze keer bouwen we echter niet aan Filip’s huis, maar aan zijn droom. Jan en de jongeren uit de buurt zijn er immers van overtuigd dat Filip het gelukkigst zal zijn als ‘De Branderij’ wordt aangepakt. Samen willen ze de polyvalente ruimte die nu overloopt van de chaos, omtoveren tot een mooie ruimte met vele doeleinden: er moeten zowel evenementen kunnen plaatsvinden, het moet een gezellige ontmoetingsplek worden, de keuken moet in de ruitme geïntegreerd worden,… Kortom: ze willen de ruimte zo optimaal en multifunctioneel mogelijk benutten. Het team krijgt carte blanche van Jan en de jongeren die enthousiast mee willen werken, maar dat bekent voor iedereen ook hard werken.

Gelukkig stromen vrienden, collega’s en dankbare jongeren toe, die iets terug willen doen voor Filip. Eerst moet er vooral afgebroken en gesloopt worden, maar daar kan niet iedereen gelijktijdig bij helpen. Daarom hebben enkele jongeren een ander voorstel voor Staf: Filips kantoor opknappen. Ze wouden de triestige, ouderwetse kamer waar Filip mensen ontvangt en zijn administratie doet al langer onder handen nemen, maar daarvoor hadden ze de middelen niet. Staf is meteen gewonnen voor het idee, maar nu moet hij dat ook nog verkocht krijgen aan architecte Evy en klusser Rudy…

 

Donderdag 20 oktober om 20.45

Ontdek meer over Bouwen aan Geluk