'Deze week wordt gillen'

02/11/2011 - 11:57

Domenica is een opmerkelijke, immer vrolijke verschijning die de gave bezit om de buurt samen te houden. Als vrijwilliger zet ze zich in voor de buurtwerking van Ledeberg. Is er iemand tijdelijk immobiel, doet Domenica de boodschappen, voelt iemand zich eenzaam, dan gaat ze een babbeltje slaan en gaat een buur door een moeilijke periode, dan maakt Domenica elke dag een vers potje lekker eten. En ook op de school van haar 3 kinderen zet de enthousiaste vrouw zich altijd in.

Domenica’s jongste zoon liep 8 jaar geleden een zware levensbedreigende bacterie op, waardoor alle spaargeld om het huisje in Ledeberg te renoveren, gebruikt werd om de medische kosten te dekken. Jo staat aan het hoofd van de buurtwerking en vond het hoog tijd dat hij en de andere buren eens wat terug deden voor hun favoriete vrijwilligster. 'De wereld zou er anders uitzien, mocht elke straat een Domenica hebben', aldus Jo.

Terwijl ze nietsvermoedend met een vriendin een paar dagen naar een kuuroord trekt, wordt Domenica’s man William overrompeld door mensen die mee willen helpen bouwen aan haar geluk. En dat is maar goed ook, 'want deze week wordt gillen', aldus klusser Rudy. Niet alleen moeten er breekwerken plaatsvinden, een nieuwe vloer gelegd worden en moet de woonkamer heringericht worden. Het pronkstuk wordt de keuken. Domenica droomt er immers al jaren van een keuken aan de straatkant te hebben, zodat ze de buurtbewoners kan zien passeren en hen kan uitnodigen om een potje mee te eten.

'Bouwen Aan Geluk', donderdag 3 november om 20.45

Ontdek meer over Bouwen aan Geluk