Ruben

Van alle mannen is Ruben onze benjamin met het zachte karakter en de stralende glimlach.

Leeftijd: 24

Woonplaats: Waarschoot (Oost-Vlaanderen)

Bedrijf / bezigheden: Dat er op de boerderij elke dag gewerkt moet worden, vindt Ruben niet erg. Hij zorgt met hart en ziel voor zijn melkkoeien. “Ik heb een band met die dieren. Ze verzorgen, dat is een passie. Ik doe dat niet omdat ik dat moet doen,  ik hou ervan om dat te doen.” Ruben mengt ook zelf het voer voor zijn koeien. De basisingrediënten daarvoor teelt hij zelf op de 45 ha grond bij de hoeve. “Voederen is het liefste dat ik doe. Die geur alleen al, dat heeft iets speciaals (lacht).” Nu krijgt Ruben nog hulp van zijn papa. Maar wanneer hij zijn droomvrouw heeft gevonden, verhuizen zijn ouders en neemt Ruben de mooie kasteelhoeve over.

Een blik op zijn persoon: Ruben is zacht van karakter en heeft een ontwapenende glimlach. En hij heeft nog meer troeven, vindt hij. “Ik ben sociaal, en ook al ben ik meestal een man van weinig woorden, als ik iemand ontmoet, babbel ik graag. En ik ben romantisch.” Wanneer Ruben uitlegt hoe het zou zijn als hij een meisje ontmoet met wie de toekomst er rooskleurig uit ziet, klinkt dat meer dan romantisch. “Als ik een meisje leer kennen en het klikt, ga ik er 200% voor. Ik zou er alles voor over hebben om bij haar te kunnen zijn. En ik zou veel leuke dingen met haar doen. Kortom: haar al mijn liefde geven.”

Zijn droomvrouw: “Ik ben nu een goed jaar alleen. En als je weet dat ik niet graag alleen ben, begrijp je dat het geen zin heeft om bij de pakken te blijven zitten. Liefst zou ik een boerendochter leren kennen. Dat is geen must, maar het zou wel leuk zijn. Dan begrijpt ze toch wat ik doe en wat m’n werk inhoudt.” Dat is het tweede dat Ruben zegt, als je vraagt van welke vrouw hij droomt. Het eerste is: “Een zacht meisje, vanzelfsprekend. Al mag er ook best wat pit in zitten. Ze moet lief en zacht zijn, maar mag mij wel wat weerwerk geven als dat nodig is. En daarnaast iemand die me aandacht geeft en behulpzaam is.”