Luc

De boer met het grote hart, Luc, wil zijn nieuwe huis graag bouwen met de vrouw van zijn leven.

Leeftijd: 47

Woonplaats: Roksem (West-Vlaanderen)

Bedrijf / bezigheden:Luc kweekt 45 dikbilrunderen en teelt aardappelen, bieten, tarwe, maïs en gras. “Ik ben nu vierde generatie boer op Hoeve Pondoroza. Mijn vader heeft de boerderij destijds zo genoemd, naar de ranch uit Bonanza. Toen hadden we immers nog paarden. Mijn vader was zo’n beetje een cowboy (lacht).” Luc krijgt op de boerderij nog wat hulp van zijn moeder, zijn vader is op rust.

Een blik op zijn persoon: Luc kan even hard doorwerken als hij kan babbelen. Hij is een vrolijke spraakwaterval. Zeker wanneer hij enthousiast is over iets. “Zoals mijn favoriete voetbalploeg Club Brugge. Als ik een vrouw ontmoet die supporter is van Anderlecht, zal ik haar moeten bekeren, he (lacht).” Luc praat graag, is sociaal en staat altijd klaar voor iedereen. “Ik vind het belangrijk dat mensen hier zomaar over de vloer kunnen komen. Ik werk hard, maar als er onverwacht iemand langskomt, wil ik daarvan genieten en even een gezellige pauze nemen.” Luc is een boer met een groot hart voor mens en dier, een man met het hart op de tong ook. “Of ik nog troeven heb? Ik ben respectvol en behulpzaam. Optimistisch ook.  Ik kan goed luisteren. En dansen kan ik ook redelijk goed, swingen. Allee, dat zeggen ze toch altijd (lacht)!”

Zijn droomvrouw: Hoe graag hij ook praat, zwijgen is even belangrijk. “Een relatie waarin je elkaar begrijpt zonder woorden, met een blik, een simpel knipoogje, daar hou ik van, dat zoek ik.” En wat vindt Luc nog belangrijk bij zijn mogelijke nieuwe partner? “Ze mag een eigen job hebben, maar op drukke dagen meehelpen op de boerderij zou heel fijn zijn. Dat ze er een beetje goed uitziet, is natuurlijk ook fijn. Maar ze moet vooral sociaal, lief en eerlijk zijn, dat is het belangrijkste.”