VEERLE LIESENS (29) - Paardenverzorgster en trainster

DILSEN-STOKKEM (LIMBURG)

 

- OVER HAAR WERK

Veerle heeft een eigen bevallingscentrum voor paarden dat Het Molenhof heet. Hier brengen mensen hun zwangere merries 10 dagen voor de uitgerekende bevallingsdatum naartoe. Veerle begeleidt de volledige bevalling en volgt het veulen ook de eerste dagen op. Daarnaast doet ze nog inseminaties en staat ze in voor de dagdagelijkse verzorging van de paarden.

Naast het bevallingscentrum springt Veerle ook bij op de boerderij van haar ouders. Mama An verzorgt de melkkoeien en het jongvee, papa Luc neemt de akkerbouw voor zijn rekening. Maar als het druk is, rijdt Veerle vaak met de tractor over de velden.

Verder geeft ze ook nog 11 uur per week les in het buitengewoon onderwijs. Een bewuste keuze, want Veerle werd prematuur geboren op 29 weken en woog amper 850 gram. Alles kwam gelukkig goed maar de paardenverzorgster beseft dat niet iedereen zoveel geluk heeft en wou iets terugdoen voor kinderen met een beperking.

 

- OVER VEERLE

Veerle is lief, empathisch, zorgzaam en weet wat ze wil. Ze is dol op paarden - van haar 6de tot haar 28ste deed ze intensief aan jumping - en ze houdt ervan om een weekendje weg te gaan, naar de sauna te gaan, iets te gaan eten of drinken. Ze is een straffe madam die weet van aanpakken, op alle gebied.

 

- OVER DE LIEFDE

Veerle is sinds april 2019 vrijgezel. Eén keer heeft ze een half jaar samengewoond. Het grootste struikelpunt was tot nu toe de drukte op haar werk, want van april tot en met juni bevallen de meeste paarden en moet Veerle dag en nacht beschikbaar zijn. Ze zoekt dus iemand daar begrip voor kan opbrengen. Haar ideale partner is iemand die weet wat hij wil, zelfzeker en sociaal is, een vlotte babbel heeft, initiatief neemt en net zoals haar van het leven geniet. Haar nieuwe partner moet het zien zitten om op het bedrijf te komen wonen, want ze moet altijd snel bij haar paarden kunnen zijn. Dat kan in alle rust, want Veerle heeft een prachtige nieuwe woning gebouwd naast het ouderlijk huis.