Jitse (22) Zorgboer in Noorwegen

Jitse woont al iets meer dan de helft van zijn leven op het meest zuidelijke punt van Noorwegen.

Hij kiest er heel bewust voor om niet opgeslorpt te worden door de rush van de Westerse samenleving en is volop bezig met de opstart van een therapeutische zorgboerderij. Daar wil hij mensen met een burn-out en andere stress symptomen op adem laten komen op het ritme van de Noorse natuur met zijn dik besneeuwde winters en eindeloze zomerdagen.

Hij droomt van een Vlaams meisje dat net zoals hij luxe en sociale media aan de kant schuift voor de essentie van het leven. Hij heeft veel en brede interesses, en hoopt iemand te vinden die dat ook heeft. Een ‘stadsmeisje’ zoekt Jitse niet, wel iemand die van rust en ruimte houdt.

De plek waar Jitse woont, ligt een stuk noordelijker, dus dat betekent wàànzinnig lange zomerdagen en korte nachten. Als je nog noordelijker gaat, krijg je de Noorse middernachtzon voorgeschoteld, maar bij Jitse is er dus nog een (korte) nacht, ook in t midden van de zomer. Tijdens de hoogzomer krijg je best prettige temperaturen : tussen 25 en 30°C en ook de nachten blijven relatief zacht. Je ziet de Noren dan ook vaak ’s nachts nog zwemmen in de vele meren of barbecuën tot in de late uurtjes. De uren dat het echt pikdonker is, zijn immers snel voorbij.