Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Bjorn (28) Honingwijnboer in Canada

Toen hij zeven was, emigreerde Bjorn met zijn ouders, broer en zusje vanuit Grobbendonk naar Canada. Zijn idealistische vader en moeder slaagden erin hun droom waar te maken om volledig zelfvoorzienend te leven en stampten er het allereerste commerciële honingwijnbedrijf uit de grond.

Omdat de Canadese bodem niet geschikt is voor het telen van druiven, brouwen ze wijn op basis van honing, bessen en bloemen. Bjorn is ondertussen chief winemaker. Hij voelt zich na 20 jaar helemaal thuis in Canada maar toch wil hij het liefst een Vlaamse vrouw om samen een toekomst mee op te bouwen.

Liefst een nuchtere dame die even zot is als hij op natuur en avontuur, graag veel tijd buiten doorbrengt en geniet van de basic things in life.

Hoe ijzig koud de winters in Canada zijn, zo heerlijk zijn de zomers. En anders dan in België : Canadese zomers zijn – toch waar Bjorn woont – lekker stabiel. Je kan er vaak rekenen op mooi en droog weer, zonder grillen en wisselvalligheden dus. De sneeuw is gewoonlijk weg in april, en komt pas terug rond november… De Rocky Mountain-toppen kunnen rekenen op eeuwige sneeuw, zodat ze onder de zomerzon mooi gaan blinken. De bijen produceren honing tegen een recordtempo en halen hun nectar bij de talrijke zomerbloemen die in de regio groeien en bloeien. Een prachtig romantische setting voor buitenmensen…