Boël kan koning dwingen haar te erkennen

03/02/2016 - 14:30

Mogelijk moet koning Albert Delphine Boël toch erkennen als zijn dochter. Dat blijkt na een uitspraak van het Grondwettelijk Hof, dat oordeelde dat Boël de rechtszaak die ze tegen Albert startte, kan verderzetten. Boël is erg opgetogen met de beslissing, zo zegt ze aan VTM NIEUWS. Ik moet toegeven dat ik het eerst niet kon geloven. Nu ben ik erg emotioneel. Ik kan het niet geloven, ik ben zo blij. Het zal kinderen in soortgelijke situaties helpen. Ik ben zo gelukkig."

Boël had in 2013 bij de rechbank van eerste aanleg in Brussel een zaak gestart om ervoor te zorgen dat koning Albert haar zou erkennen als zijn biologische dochter. Maar volgens het Burgerlijk Wetboek had ze dat voor haar tweeëntwintigste moeten doen of binnen het jaar waarin duidelijk werd dat Albert haar vermoedelijke vader is. Het Grondwettelijk Hof heeft nu echter geoordeeld dat Boël in deze zaak toch niet te laat kwam.

"Albert is tot niets verplicht"

De uitspraak betekent wel niet dat koning Albert bijvoorbeeld gedwongen kan worden om DNA af te staan. Het Grondwettelijk Hof doet immers geen uitspraak over de grond van de zaak. Volgens de advocaat van Koning Albert II is de koning trouwens ook geen antwoord verschuldigd op de vraag of hij al dan niet de vader is van Delphine Boël, zolang Jacques Boël als vader erkend is. “Je kan immers geen twee vaders hebben in België,” klinkt het.

 

(Photonews)

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra