Buitenlandse thrillers

Mensen, mensen, wat verschijnen er toch heerlijke thrillers. Ik kan ze helaas niet allemaal lezen, help mee kiezen uit dit hoe dan ook boeiende lijstje.

* David Baldacci is een naam als een klok, een thrillerauteur met enig succes wegens zo'n 40 miljoen boeken verkocht, alreeds. David Baldacci was advocaat en daarom lezen mensen zijn boeken graag. In Familieverraad (Bruna, 19,95) wordt een meisje van 12 op haar verjaardag ontvoerd, haar moeder vermoord en haar vader neergeslagen. Het meisje is het nichtje van de president van de VS, de nationale veiligheidsdiensten bibberen.
 
* Nog een David Baldacci. In In het geheim (Bruna) onderzoekt een pas vrijgelaten detective welke mensen haar in de gevangenis hebben doen belanden.
 
* Auteur Peter Robinson krijgt de ene thrillerprijs na de andere. Duivelsgebroed (Bruna, 19,95) is het zeventiende deel in de reeks rond inspecteur Banks. Deze keer worden een oude vrouw in een rolstoel en een meisje van 19 vermoord. Zijn er wel twee daders?
 
* De dag van de wraak (Mynx, 19,95) is een psychologisch drama van Alex Chance. In deze thriller speelt een gestoorde maar geniale man spelletjes met zijn slachtoffers tot ze volledig zijn uitgeput. Pas dan komt hij boven water.
 
* De Amerikaanse Kate Brady debuteert met De laatste schreeuw (De Fontein). Een vrijgekomen man neemt wraak. De verwondigen van een groep toegetakelde vrouwenlichamen lijken heel sterk op beschadigde antieke poppen van een oude getuige.
 
* Kathy Reichs, bekend van Bones op televisie, heeft een nieuw verhaal: 206 Botten (De Boekerij). Forensisch antropoloog Temperance Brennan wordt wakker in een koude ruimte, handen en voeten gebonden. Iemand wil haar dood.
 
* De eerste drie Bernie Gunther-thrillers van Philip Kerr zijn verschenen als Berlijnse trilogie. Maar er is ook Als de doden niet herrijzen (Boekerij). Dit verhaal is gesitueerd in 1934 op de vooravond van de Olympische spelen in Berlijn. De tijdsgeest is Kerrs handelsmerk.
 
* Patrick Woodhead gebruikt in De verboden tempel (Van Holkema & Warrendorf) als decor brandende boeddhistische kloosters op de Tibetaanse hoogvlaktes. De Chinese geheime politie komt twee klimmers op het spoor. De toekomst van Tibet ligt in hun handen.
 
* Met Dracula De ondode schrijven Dacre Stoker en Ian Holt het vevolg op Dracula (Mynx). En je weet hoe dat gaat bij Dracula: altijd oppassen!
 
* Andrea Maria Schenkel won al twee keer de Deutscher Krimi Preis en nu heeft ze een nieuwe: Bunker (Signatuur). Een literaire thriller over een jonge vrouw die wordt ontvoerd en vastgehouden wordt. De schrijfster vertelt het verhaal afwisselend door de ogen van de gijzelaar en de ontvoerder.
 
 
17 mei 2010