Bespreking van de Michelingidsen

Ik kan er echt niet aan doen maar ik ben een echte Michelingidsenzot. Zowel de rode om te eten als de groene om ergens naar toe te gaan. En bij Michelin/Lannoo hebben ze iets nieuw: de kleine stadsgidsen, de Groene Gids Weekend, lekker en handig.

* Het kan een gesleur zijn, zo'n kloeke stadsgids in je handen of je zak. Michelin/Lannoo heeft al enkele jaren toegekeken hoe andere uitgeverijen kleine, handige stadsgidsen op de markt brachten. Michelin nu dus ook: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Lissabon, Londen, New York, Praag, Rome, Venetië en Wenen. Met een uitvouwbaar stadsplan, kleinere deelplannen, de bezienswaardigheden, per wijk adressen voor logies, eten, drinken, uitgaan, winkelen en wat u verder nog moet weten over een stad. Allemaal fijn maar ik denk dat ik toch nog altijd met de grotere vezrsies ga rondlopen. Dan voel ik me pas echt helemaal geïnformeerd. Misschien ben ik wel wat ouderwets. Maakt niet uit. U kiest zelf in de boekenwinkel. De Groene Gidsen Weekend kosten 9,95.
 
*  Ik denk dat je met de vuistdikke De Groene Gids*** Duitsland drie dikke Duitsers kan doodduwen. Mein Himmel zeg, wat een brok informatie. Duitsland beweegt en verandert, alleen al in Berlijn is de vooruitgang nauwelijks bij te houden. Daarom is dit een echt frisse herwerking en actualisering. Zoveel boek, 831 blz., voor maar 19,95. Niet te geloven.
 
* En er zijn nog andere prachtige De Groene Gidsen*** herwerkingen/actualiseringen in een frissere lay-out: Andalusie (Sevilla-Cordoba-Granada-Almeria), Côte d'Azur (Toulon-Grasse-Nice-Monaco) en Normandië Oost (Dieppe-Honfleur-Rouen-Dreux). Telkens 19,95 en elke keer het beste van het beste op het gebied van reistips. Mijn leuze verandert niet: als 't niet in de Michelin staat is het ook niet de moeite. 
 
26 april 2010